Sansarlar için doğaya ceviz bırakıldı

Sansarlar için doğaya ceviz bırakıldı

Erzurum'un Narman ilçesindeki kırmızı peribacalarında yaşayan sansarların beslenmeleri için doğaya kabuklu ceviz bırakıldı.

Narman ilçesinde kırmızı peribacalarında yaşayan sansarlar için doğaya ceviz bırakıldı.

Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ile zabıta ekipleri, kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in gönderdiği cevizleri, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2012 yılında Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınan ve "Doğu'nun Kapadokyası" olarak bilinen Narman peribacalarına bıraktı.

Kamyonla bölgeye getirilen üç çuval içerisindeki kabuklu cevizler, peribacalarında yaşayan sansarların beslenerek, çoğalması için yuva yanlarına ve taş diplerine konuldu.

Belediye Başkanı İşleyen, AA muhabirine, peribacalarında yaban hayvan nesillerini arttırmak için bir çalışma yaptıklarını belirterek, bölgede ciddi şekilde sansar görüldüğünü söyledi.

Peribacalarının önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden İşleyen, şunları kaydetti:

"Özellikle son yıllarda burada çok sayıda sansar görüyoruz. Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Bingür Sönmez hocamız ilçemize gelmişti. Peribacalarını da gezdi. Hocamız bu bölgede yaşayan sansar azlığından biraz şikayet etti ve bu sansarların üremesi için yiyecek olarak çuvallarla ceviz gönderdi. Biz de bu cevizleri bölgeye bıraktık."

Narman'daki peribacalarının her noktasına kabuklu ceviz koyduklarını anlatan İşleyen, "Önümüzdeki dönem turizme kazandırılacak olan bu bölgenin, doğal yaşamla iç içe olması bizlerin faydasına olacaktır" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.