Şanlıurfa'dan Suriye'ye yardım

Şanlıurfa'dan Suriye'ye yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen 2 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Platformun yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde sağlanan gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri toplanmaya devam ediyor. Bu kapsamda temin edilen 2 tır yardım malzemesi Suriye'ye ulaştırılmak üzere yola çıkartıldı.
 
Platform başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki mazlum halkın ihtiyaçlarının her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.
 
Sınır ötesindeki Suriyelilerin yanı sıra kentteki 150 bine yakın sığınmacının da insani ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Gerem, şuana kadar 161'inci yardım tırını Suriye'ye ulaştırdıklarını aktardı.
 
Vatandaşları, Suriyelilere yönelik provokatif eylemler karşısında sağduyulu olmaya çağıran Gerem, şöyle devam etti:
 
'Şuanda birçok ülkenin nüfusundan fazla Suriyeli ülkemizde ağırlayarak, onlara sahip çıkıyoruz. Böyle kalabalık bir nüfusun yaşadığı ortamda zaman zaman kültür, inanç ve görüş farklılıkları olacak. Ufak tefek olayların yaşanmasını hoş karşılamamız lazım. Biz bu insanların yüzde 99'una kucak açtık, sevgimizi ve cömertliğimizi gösterdik. Yüzde biriyle bu emeklerimizi heba etmememiz gerektiğini düşünüyorum.'
 
Yardımların, Suriye'nin Halep ve Rakka kentine ulaştırılmasının planlandığı bildirildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.