Şanlıurfa'dan Suriyelilere 400 tır yardım

Şanlıurfa'dan Suriyelilere 400 tır yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, ihtiyaç sahibi Suriyelilere 3,5 yılda 400 tır yardım yaptı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, iç savaşın başlamasının ardından başlattığı çalışma kapsamında Suriyeli ihtiyaç sahiplerine 3,5 yılda 400 tır yardımda bulundu.

Platform başkanı Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3,5 yıldır yürüttükleri "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye'nin değişik yerlerinden temin edilen gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemelerini Suriye'ye ulaştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Sadece sınır ötesine yardım göndermekle yetinmediklerini belirten Gerem, aynı zamanda Suriye'den Türkiye'ye gelen sığınmacılara da yardım ulaştırdıklarını ifade etti.

Dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan ihtiyaç sahibi insanların yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Gerem, ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve şahısların insani yardım malzemesi bağışlarını kabul ederek, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini kaydetti.

Yardımların büyük bir bölümünün gıda ve barınma malzemelerinden oluştuğunu hatırlatan Gerem, şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki sığınmacıların az da olsa sofralarına bir tas çorba ulaşıyor. Özellikle Halep, Şam kırsalında aç ve açıkta kalan, susuz ve perişan durumda soğukta donan insanlar var. Birleşmiş Milletler'in yayınladığı rapora göre geçen yıl donarak ölen 12 kişinin 8'i çocuk. Açlıktan ölmemeleri için de kedi köpek eti yiyorlar. Bu insani trajediye kimsenin duyarsız kalmaması gerekiyor. Herkes elinden geldiğince destekte bulunmalıdır. Bu bizim imtihanımızdır. O insanlar savaşla, açlıkla, katliamla sınav ediliyor. Biz de onlara yardım etmekle imtihan ediliyoruz. Onun için herkesi bir kez daha yardım etmeye davet ediyoruz."

"Yardımlar yetersiz kalıyor"
Gerem, savaş süresinin uzaması nedeniyle yardımlarda azalmaların görülmeye başlandığına dikkati çekerek, hayırseverlerden biraz daha fedakarlık beklediklerini söyledi.

Platformun şuana kadar Suriyelilere 400 tır insani yardımda bulunduğunu ifade eden Gerem, bu yardımların yarısından fazlasının en fazla sığınmacının yaşadığı Şanlıurfa'da dağıtıldığını belirtti.

Türkiye'de birçok sivil toplum kuruluşunun sınır ötesine yardım göndermek için seferber olduğunu vurgulayan Gerem, savaş mağdurlarının sayısının yüksek olması nedeniyle yardımların yetersiz kaldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.