Şanlıurfa’daki Suriyeli mültecilere Cansuyu sahip çıktı

Şanlıurfa’daki Suriyeli mültecilere Cansuyu sahip çıktı

Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle ülkemize yerleşmek zorunda kalan Suriyeli mültecilere Türkiyeli sivil toplum kuruluşları sahip çıkmaya devam ediyor.

Risale Haber - Haber Merkezi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bulunan AFAD konaklama tesislerindeki sığınmacılara 6242 bayan ayakkabısı 409 çocuk ayakkabısı ve 198 erkek ayakkabısı yardımında bulunuldu.

TÜRKİYE GENELİNDE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Cansuyu Derneği İzmir Temsilciliği’nin organize ettiği yardım çalışması nedeniyle AFAD’ın Viranşehir kampına gelen dernek yetkilileri sığınmacıları ziyaret ederek, yetkililerden kamp hakkında bilgi aldı. Dernek olarak Türkiye’de birçok ilde yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Cansuyu yetkilileri, Adana ve Hatay’daki kamplarda yaşayan Suriyeli mültecilere battaniye, ayakkabı ve giyim yardımı yaptıklarını ifade ettiler.

“HAYIR DUASINI AMAÇLIYORUZ”

Dünya’da yaşayan muhtaç insanlara yardım elini uzatmak için çalışmalarının aksatmadan sürdüğünü söyleyen Cansuyu yetkilisi Erdinç Akifoğlu; “Dernek olarak temel amacımız yoksul ve muhtaçların yanında olmak ve onların hayır dualarını almaktır. Bunu da başardığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.  Yapılan bu yardım faaliyetlerinin sadece giyim, ayakkabı ve battaniye yardımı ile sınırlı olmadığını ifade eden Akifoğlu, ilerleyen günlerde ise çadır kentteki sığınmacılara çocuk maması ve çocuk bezi yardımında bulunacaklarını belirtti. 

Kendilerine yardım elini uzatan gönüllü ve yetkililere sonsuz teşekkür eden Suriyeli Mülteciler ise yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.