Şanlıurfa’da buluşma

Bu hafta sonu Bursa’da kader konusunu anlatacaktık, nasip değilmiş. Kader hakkımızda bir tecellî etti: Bizi peygamberler diyarı Şanlıurfa’ya gönderdi. Olsun. Üstadın “Bitlis Tiflis” kardeştir dediği gibi ben de “Bursa Urfa” kardeştir deyip meseleyi halletmiş oldum.

Otobüsle çok uzun bir zamanda ulaşabileceğimiz Şanlıurfa’ya tayy-ı zaman sırrıyla bir saat yirmi dakika gibi kısa bir zaman zarfında mekanik bir kuşun cevfinde uçarak vardık. Bu iş artık sır olmaktan çıktı ve herkesin rahatlıkla yaşayabileceği sıradan bir şey haline geldi.

Şanlıurfa’ya ilk defa gelmenin heyecanı var içimde. Yıllardır gelmeyi arzu etmeme ve bir-iki de fırsat çıkmasına rağmen değerlendirememiştim. Nasip bu güneymiş.

Ankara’da bıraktığımız hafif çisentili yağmur peşimizi bırakmamış, Şanlıurfa’da da vazifesini icra ediyordu. Havaalanındaki İlâhî rahmetin hafif okşayışlarının yerini çıkış kapısında İsmail Yıldız kardeşimizin muhabbetle gülen nurlu yüzü devraldı. İçten ve samimi bir muhabbetle kucaklaşıp hasret giderdik. Bu hasret, şüphesiz iyi bir kardeşliğin eseriydi. Bu kardeşlikte; ayrı bir muhabbet, ayrı bir fedakârlık ve lezzet, ayrı bir ihlas ve samimiyet vardı.  

Dünyada huzur ve istikrarın, ahlak ve insânî değerlerin yoğun bir şekilde törpülendiği bir dönemde, böylesine fedâkârâne bir kardeşliğin öneminden bahsetmek herhalde fazla olacaktır. Bütün insanlığın böyle bir kardeşliğe ihtiyacı olduğu açıktır.

Buraya geliş sebebimiz ADAG Vakfı Şanlıurfa Şubesinin düzenlediği “Terörün Dinamikleri ve Çözüm Önerileri” konulu paneli takip etmek.  Hem bölge, hem de ülkemiz açısından çok önemli bir çalışma olacağı kanaatindeyim.

Aynı ülkede insanları bölerek, fişleyerek, aralarına fitneler sokarak kardeşi kardeşe kırdırmak suretiyle nice fırtınalar estiren dessas komiteler geldi geçti. Risale-i Nur kardeşliği bunların faaliyetlerini hep boşa çıkardı, bundan sonra da çıkaracak inşallah.

İsmail Yıldız kardeşin evinde hazırlanan Halil İbrahim sofrasındaki lezzetli yemekleri yedikten sonra günümüzü, bizleri görünce yüzleri ve gözleri gülen kardeşlerimizle iki saate yakın sohbet ederek perçinledik.

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.