Şanlıurfa, Suriyeliler için seferber oldu

Şanlıurfa, Suriyeliler için seferber oldu

Suriye’den sınırı geçmek için gelen binlerce insanın Türkiye sınırına gelmesiyle birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi seferber oldu.

Sınır hattında yaşanan gelişmeler üzerine bölgeye yardım gönderilmesi için talimat veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suruç’ta iki bölgede de sıcak çorba imkânının sunulmasını sağladı.
 
Sınır bölgesine giden Başkan Güvenç, Mürşitpınar Sınır Kapısında Kobanili vatandaşlarla görüşüp, sınır hattı hakkında da görevlilerden bilgi aldı. Burada vatandaşlara “Elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyen Başkan Güvenç, durumu yakından takip ettiklerini söyledi. 
 
Şanlıurfa’da katıldığı bir programda Suruç’ta yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Güvenç, “Maalesef Suruç ilçemiz sınırında, Kobani bölgesinde savaş yaşanıyor. Komşumuz, akrabalarımız olan insanlar yer ve yurtlarından edildiler. Bugün sınırda Suriyeli kardeşlerimizi karşıladık, ilgilendik. Büyükşehir olarak zaruri ihtiyaçları olan su, çorba gibi ihtiyaçları oraya gönderdik. Gönül istiyor ki sadece Türkiye’de değil tüm Ortadoğu coğrafyasında, tüm bölgemizde kan akmasın, kardeşlik ve huzur içinde insanlar yaşasın. Bunun için oradan gelen ve zor durumda olan misafirlerimize dua etmenizi rica ediyorum” dedi.  
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.