Şanlıurfa Bediüzzaman Mevlidi'ne davet

Şanlıurfa Bediüzzaman Mevlidi'ne davet

Şanlıurfalı Risale-i Nur Gönüllüleri tarafından organize edilen mevlide Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirler katılıyor

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 1960 yılında Urfa'da vefat etmesinden sonra her yıl düzenlenen Şanlıurfa Bediüzzaman Mevlidi bu yıl 20 Haziran 2017 Salı günü Dergah Camiinde yatsı namazından sonra düzenlenecek.

Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere vefatının 57. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere mevlid-i şerif ve hatim okunacak.

Tamamen Şanlıurfalı Risale-i Nur Gönüllüleri tarafından organize edilen mevlide Bediüzzaman Hazretlerinin hayattaki talebeleri ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirler katılıyor.

Her Ramazan ayında Kadir gecesinden bir gece önce terip edilen Mevlid, özellikle Nur talebelerinin biraraya gelerek görüşmelerine de vesile oluyor.

Mevlid, her yıl Ramazan’ın 25. gecesi yatsı namazından sonra Dergâh Camiinde okunuyor. Dergah Camiinin olduu bölgede Hz. İbrahim'in (as) doğduğu makam ve Bediüzzaman hazretlerinin ilk defnedildiği yer de bulunuyor.

sanliurfa_bediuzzaman_mevlid.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.