Şanlıurfa Bediüzzaman mevlidinden dualar yükseldi

Şanlıurfa Bediüzzaman mevlidinden dualar yükseldi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri adına 56 yıldır düzenlenen Mevlid Şanlıurfa'da okundu

Haber ve fotoğraf: Ömer Çelebi-RİSALEHABER

ŞANLIURFA-Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 1960 yılının Ramazan ayının 25. gecesi vefatından sonra geleneksel hale gelen Mevlid yapıldı.

Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere vefatının 56. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve manevi şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere okunan mevlid-i şerife Türkiye'nin bir çok ilinden katılım gerçekleşti.

Şanlıurfalı Risale-i Nur Gönüllüleri tarafından organize edilen mevlid öncesi misafirler evlerde, dersanelerde ve belediyenin organize ettiği yerlerde iftarlarını açtı.

Teravih namazında Dergah camii adeta doldu taştı. Cami avlusunda bile neredeyse yer kalmadı. Mevlide katılanlar namazın ardından muhabbetle kucaklaştı ve selamlaştı.

Mevlide katılanlar, ziyarete açılan Peygamber Efendimizin (asm) Sakal-ı Şerifini de ziyaret etti. Yine Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği makamı ziyaret edenler Fatihalar okudu. Mevlid yapılan dua sonrası sona erdi.

Her Ramazan ayında Kadir gecesinden bir gece önce terip edilen Mevlid, özellikle Nur talebelerinin biraraya gelerek görüşmelerine de vesile oluyor.

foto_galeri-002.gif

 

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.