Sangeang Api yanardağı Avustralya'daki uçuşları etkiledi

Sangeang Api yanardağı Avustralya'daki uçuşları etkiledi

Endonezya’nın Sumbawa adasındaki Sangeang Api yanardağının faaliyete geçmesinin ardından volkanik küller Avustralya’da çok sayıda uçak seferlerini iptal ettirdi.

Endonezya’nın Sumbawa adasında bulunan Sangeang Api yanardağının dün faaliyete geçmesinin ardından volkanik küllerin Avustralya’ya ulaşması üzerine, Darwin Uluslararası Havaalanı'ndaki uçak seferleri iptal edildi.

Avustralya’nın kuzey bölgesinin başkenti Darwin'deki havaalanının sözcüsü, bugün tüm uluslararası ve yurt içi uçuşlarının iptal edildiğini söyledi.

 Meteoroloji bürosundan verilen bilgiye göre, bölgedeki yerleşim yerlerinden Kimberley ve Top End’i etkileyen volkanik küllerin güneydoğu yönüne dağılarak gittiği belirtildi.

Volkanik küllerin etkisinin 24 saat içinde kaybolmasını beklediklerini ifade eden Darwin Volkanik Kül Danışma Merkezi’nden Tim Birch, küllerin Avustralya - Malezya -Singapur seferlerini de etkileyebileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Warren Trurss, yaptığı açıklamada, yolculara bilet aldıkları havayolu şirketleri ile irtibata geçerek uçuşlar hakkında bilgi almalarını tavsiye etti. Trurss, ‘‘Rüzgar ve hava şartlarına bağlı olarak küller, Brisbane dahil olma üzere diğer uçuşları da etkileyebilecek potansiyele sahip’’ dedi.

Avustralya Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamada ise volkanik küllerin içinde bulunan küçük taş parçalarının, uçak motorlarını aşındırarak etkileyeceği için volkanik kül olan bölgelere uçak seferlerinin yapılmasının sakıncalı olduğunu belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.