Sanayi ve üniversite bir arada

Sanayi ve üniversite bir arada

Eskişehir Sanayi Odası'nda, rekabette AR-GE ve inovasyonun rolü ile TÜBİTAK desteklerinin açıklandığı etkinlik gerçekleştirildi.

 Toplantıda konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, gelecekte havacılık ve savunma sanayi, makine imalat ve metal eşya sanayi ile seramik ve ileri seramikler sanayilerinin Eskişehir sanayisinde ön plana çıkacağını vurguladı.
 
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Melis Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, rekabette AR-GE ve inovasyonun rolü ile TÜBİTAK destekleri açıklandı. Birçok sanayicinin yanı sıra akademisyenlerin ve Ar-Ge şirketlerinin yer aldığı etkinlikte Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir ve TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanı Fatih Yülek, İNOMER şirketinin CEO' su Şirin Elçi, ARİNKOM Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ender Suvacı konu hakkında bilgi verdiler. Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, toplumların gelişebilmesi için araştırma ve geliştirme faaliyetleri yanı sıra sektör ve üniversite işbirliğinin gerekli olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında kurumların bir arada çalışması gerektiğine dikkat çeken Gündoğan, bu anlamda üniversite olarak hayata geçirdikleri Anadolu Üniversitesi AR-GE ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi hakkında bilgi verdi. Toplantıda konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, uzun yıllardır sanayi ve üniversite işbirliği için projeler ürettiklerini belirterek, 'Bunun en güzel örneği ise Eskişehir OSB'de bulunan ve üniversite hocalarımızın da şirketlerinin olduğu Teknoloji Geliştirme Bölgemizdir' dedi.

yeni Şafak

Bunun yanı sıra ESO'nun dünyadaki gelişmelere paralel olarak, il sanayinin gelişimi için projeler ürettiğini ve stratejiler geliştirdiğini dile getiren Özaydemir, yaptıkları çalışmalarda gelecekte üç sektörün Eskişehir sanayinde ön planda ve ağırlıklı bir yapıya sahip olacağını tespit ettiklerini vurguladı. Özaydemir, 'havacılık ve savunma sanayi, makine imalat ve metal eşya sanayi, seramik ve ileri seramikler sanayi önemli sektörler olarak tespit etmiştik. Şimdi geldiğimiz noktada Eskişehir'de bu sektörlerin ağırlığını görüyoruz. Ayrıca il sanayimiz içinde halen ağırlıklı bir paya sahip olan ve çok sayıda firmanın da faaliyet gösterdiği raylı sistemler sanayi ile beyaz eşya ve yan sanayinin önemli olduğunu görüyoruz' dedi.

İŞBİRLİĞİ KURUMSALLAŞACAK

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanı Fatih Yülek, açılışta yaptığı konuşmada, kurum olarak bu güne kadar birçok projeye destek sağladıklarını belirtti. Üniversite sanayi işbirliğinde kurumsallaşmanın sağlanması konusunda çalışma içinde olduklarını açıklayan Yülek, bunun yanı sıra projeler için 430 milyon TL'lik yeni bir fon için çalıştıklarını ifade etti. Yapılan açılış konuşmalarından sonra TÜBİTAK ve ARİNKOM uzmanları sanayi destekleri hakkında bilgi verdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.