Sanayi bölgelerine 150 milyon liralık kaynak

Sanayi bölgelerine 150 milyon liralık kaynak

İzmir Kalkınma Ajansı 2013-2017 dönemi 5. Kalkınma Kurulu toplantısında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, İZKA'nın 2008-2013 yılları arasında aktardığı yaklaşık 138 milyon lira kaynakla 471 projenin hayat geçirildiği açıkladı.

Toprak, "12 milyon lira kaynakla birlikte toplam kaynak 150 milyon lirayı bulacak" dedi.
 
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) 5. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu başkanlığındaki toplantıya; İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak ile Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Kalkınma Kurulu Başkanı Çolakoğlu, ajansın 2013 yılı faaliyetlerini anlattı. Çolakoğlu, İZKA'nın mali destek programlarıyla İzmir'in kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. İZKA'nın gerçekleştirdiği mali destek programları hakkında bilgi veren Vali Toprak ise, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmasının başarıyı getirdiğini ifade etti. Toprak, "Kalkınma Bakanlığı verilerinde İzmir'in 26 ajans içinde en önde olduğu görülüyor. İZKA olarak bulunduğumuz bölgede ne etki bıraktığımız önemli. İZKA, 2008-2013 döneminde yaklaşık 138 milyon liralık bir kaynağı 471 projeye tahsis etmiştir. Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan, sanayi bölgelerini geliştirmek için mali destek programı kapsamında kullanılacak 12 milyon lira kaynakla birlikte toplam kaynak 150 milyon lirayı bulacaktır." dedi.

3 AYRI MALİ DESTEK PROGRAMI

İZKA'nın 2014 yılında da çalışmalarını yoğun şekilde devam ettireceğini ifade eden Toprak, şöyle konuştu: "2014 yılında 3 ayrı mali destek programı ile toplamda 40 milyon lirayı başvuru sahiplerine kullandırmayı planladık. Bu doğrultuda ilk olarak 4 Nisan 2014 tarihinde 12 milyon lira bütçeli 'Sanayi bölgelerini geliştirme, küçük ölçekli altyapı mali destek programını' açıklanmış bulunuyor. Bunun dışında 2 mali destek projemiz daha var. Önümüzdeki aylarda tarihi eserlerin restorasyonuna yönelik 13 milyon lira bütçeli 'Tarihi ve kültürel varlıkların korunması mali destek programı'nın teklif çağrısında bulunacağız. Yine 15 milyon lira bütçeli 'Bilgi toplumuna dönüşüm ve bilgi iletişim teknolojileri mali destek Programı'na yönelik ilan çalışmalarımız sürüyor.'

İZKA, TURİZME DESTEK VEREBİLİR

Mustafa Toprak, yabancı yatırımcı çekme konusunda özel çalışmalar yapılacağını, bilgi iletişim teknolojileri, yenilenebilir enerji ve kimya sektörlerine yatırımcı çekmenin yolları üzerinde durduklarını dile getirdi. Turizm alanında ortak çalışma yapılması gerektiğini belirten Toprak, İZKA'nın bu alana kaynakla destek verebileceğini ifade etti. İzmir'in yatak kapasitenin 40 bin olduğunu söyleyen Toprak, "Efendim İzmir'e turist neden gelmiyor. Yatak kapasitesini getirip 40 bine dayandırır orada bırakırsanız turist gelmez. Şehirde otel yapacak yer yok. Mevcut yatak kapasitesini artırmadan 'turizmde bunu yapıyoruz' demek doğru değil. Yatak kapasitesini cazibe merkezi oluşturacak şekilde sunmalıyız." diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.