Sana İhtiyacım Var kampanyasıyla 200 TIR'lık yardım

Sana İhtiyacım Var kampanyasıyla 200 TIR'lık yardım

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, 22 Ocak'ta başlayan "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında bugüne kadar 200 tırlık insani yardım malzemesinin Suriye'ye ulaştırıldığını bildirdi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki dramın acımasız bir şekilde devam ettiğini, olumlu bir sonuç çıkar diye herkesin umutlandığı Cenevre-2 görüşmelerinden bir şey çıkmadığını söyledi.

Uluslararası toplumun, ortaya çıkan fotoğraflara rağmen Suriye'deki zulme duyarsız kalmasının algı probleminden ziyade insanlık problemi olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Kurt, buna rağmen Suriye'ye kendilerinin her zaman duyarlı olmaya devam edeceğini dile getirdi.

Kurt, ilk etapta yurt içinde başlattıkları kampanyanın çok güzel noktalara geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Türk halkı her zamanki gibi cömertliğini, fedakarlığını bir kez daha Suriye'deki kardeşlerine göstermiş oldu. Kampanyanın başladığı günden bu yana 200 tıra yakın yardım malzemesi bölgeye ulaştırıldı. Fakat evinden, yurdundan edilen 6,5 milyon insanın günlük ortalama 10 lira gibi bir rakamla hayata tutunabileceklerini düşünürsek, yaklaşık 65 milyon TL'ye ihtiyaç duyulan bir yapıdan bahsediyoruz. Bu kişilerin aylık 2 milyar TL'lik bir desteğe ihtiyaçları var. Yapılan kampanyalarla sağlanan destekler, toplam ihtiyacın yanında çok küçük ama bu kampanya her şeyden önce Türk halkı olarak duruşumuzu göstermesi açısından önemli."

- "Bin tır hedefini geçeğiz"

Kampanyanın yurt dışına açılarak aynen devam ettiğini anlatan Kurt, "Her gün oraya yardımlar ulaşmaya devam ediyor ama tahmin ediyorum bu kampanyada biz bin tır hedefini geçeceğiz. Suriye ile bizim tarihi, kültürel, akrabalık ilişkilerimiz var. En uzun sınırlara sahibiz. Buradaki problem, her ne kadar Suriyeli kardeşlerimizin problemi olarak görünse de bazı insanlar yoklukla, bazıları da varlıkla imtihan edilirler, bu nedenle bu herkesin problemi" diye konuştu.

Uluslararası toplumun ve özellikle de İslam dünyasının bu sorumluluğun farkına vararak, üzerine düşen misyonu icra etmesini umduklarını aktaran Kurt, "Özellikle buradan tüm uluslararası kurumlara ve diplomatik çevrelere, bir an önce bu kirli savaşı durdurma çağrımızı yineliyoruz. Umut ediyorum bu sıkıntı daha fazla devam etmez" ifadelerini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.