Sana İhtiyacım Var kampanyasına yurtdışından destek

Sana İhtiyacım Var kampanyasına yurtdışından destek

Belçika'da, ''Sana İhtiyacım Var'' kampanyası kapsamında hayırseverlerin katkısıyla toplanan 5 tır yardım malzemesi Suriye'ye uğurlandı

Anadolu Ajansı'nın da destek verdiği ''Sana İhtiyacım var'' kampanyası kapsamında Helping Hands Belgium Derneği gönüllülerinin katkılarıyla Belçika'nın Gent kentindeki otopark alanında uğurlama törenin düzenlendi. İnsani yardım malzemesi taşıyan 5 tır, geniş kitlesel katılım ve dualar eşliğinde yola çıktı.

AA muhabirine açıklama yapan Helping Hands Belgium Derneğinin finans sorumlusu Bekir Güneş, Suriye'deki iç savaştan dolayı on milyona yakın insanın yardıma muhtaç olduğu söyledi. Güneş, "Hepimizin malumu, başta çocuklar, kadınlar, hastalar ve yaşlılar olmak üzere, çok zor durumda insanların hayata tutunması adına İGSB, Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) başlattığı 'Sana ihtiyacım var' kampanyasına destek vermek için taşın altına elimizi soktuk" dedi.

Güneş, üç haftada 5 tır malzeme topladıklarını ve mağdurlara yönelik yardımların devam edeceğini söyledi. 
Brüksel Büyükelçilği Basın Ateşesi Veysel Filiz de "Bu kuruluşlarımızı tebrik ediyor, katkıda bulunan tüm duyarlı vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

İGSB Genel Sekreteri Ali Kurt ise "EMISCO ve Helping Hand Belgium'un inisiyatifiyle Avrupa'nın göbeğinde toplanan bu yardımlar Suriyeli kardeşlerimize ilaç olmakla birlikte dünya kamuoyuna da bir mesaj oluyor" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından tırlar, Suriye'ye gitmek üzere yola koyuldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.