Sana İhtiyacım Var kampanyası dört koldan sürüyor

Sana İhtiyacım Var kampanyası dört koldan sürüyor

Sana İhtiyacım Var kampanyası yurdun dört bir yanından toplanan yardımlarla büyüyor.

Konya'da İHH-AYDER tarafından toplanan içinde un, bebe bisküvisi ve kahvaltılık gıdaların yer aldığı 5 yardım tırı Suriye'ye gönderildi.

Konya'da "Sana ihtiyacım var" kampanyası kapsamında hayırseverlerin katkısıyla toplanan, içinde un, bebe bisküvisi ve kahvaltılık gıdaların yer aldığı 5 yardım tırı Suriye'ye uğurlandı.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Çağar, Mevlana Kültür Merkezi otopark alanında düzenlenen uğurlama töreninde, Suriye'deki savaş mağdurlarına yönelik yardımların "Sana ihtiyacım var" kampanyası kapsamında devam edeceğini söyledi.

Savaşın ağır şartları altında yaşayan insanların temel ihtiyaç maddelerinden yoksun olduğunu belirten Çağar, "Savaşın 3. yılında insani kriz daha artarak devam ediyor. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar, açlık ve bulaşıcı hastalıklara karşı yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

Çağar, İHH-AYDER olarak Suriye'de savaşın başladığı ilk günden itibaren yardımlara aralıksız devam ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İHH tarafından başlatılan 'Sana ihtiyacım var' ve 'Komşuluk hakkı için' kampanyalarıyla geçtiğimiz günlerde Türkiye'den aynı anda 229 yardım tırı Suriye'ye gönderilmişti. Biz de 11 yardım tırını Konya'dan uğurlamıştık. Bugün yine kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Cömert halkımızın desteği ile 5 yardım tırını Suriye'ye uğurluyoruz. Bu tırların içinde un, süt tozu, bebe bisküvisi ve kahvaltılık gıdaların yanında kıyafet ve ayakkabı gibi insani ihtiyaç malzemeleri bulunmaktadır."

Konuşmanın ardından yapılan dua ile tırlar, Suriye'ye gitmek üzere yola koyuldu.

35 bin 200 liralık yardım malzemesi gönderildi

Tekirdağ'da, "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında, Suriye halkına 35 bin 200 liralık yardım malzemesi gönderildi.

Beşir Derneği Tekirdağ Temsilcisi Harun Taştekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye halkına yardım için başlatılan "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi.

Beşir Derneği, Kızılay, Başbakanlık AFAD ve bazı sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde Tekirdağ'da toplanan 35 bin 200 liralık yardım malzemesini Suriye'ye gönderdiklerini belirten Taştekin, Tekirdağ'dan yola çıkan yardım konvoyunun Çorlu'ya gideceğini anlattı.

Orada yardım malzemelerinin aktarıldığı tırın Kilis'e hareket edeceğini ifade eden Taştekin, "Kilis'ten, Suriye'nin çeşitli yerlerine dağıtımlarımız olacak. Suriye'de özellikle Halep, Hama, Humus, Lazkiye ve nerede sıkıntı varsa orada Beşir Derneği olarak yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Derneğimiz Suriye'nin şehirlerinde 6 bin 378 aileye yardım ulaştırıyor" diye konuştu.

Kampanya kapsamında Suriye'ye yardım malzemesi taşıyan 2 kamyonet, Tekirdağ'dan yola çıktı.

15 ton un Suriye'ye gönderildi

İHH İnsani Yardım Vakfı koordinesinde yürütülen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında toplanan yaklaşık 15 ton un, Suriye'ye gönderildi.

Abdulhamithan Camii önünde düzenlenen töreninde, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven ve cami imam hatibi Ömer Faruk Şirikçi dua etti.

İHH Kahramanmaraş Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Abdullah Şanlıdağ, Suriye'deki mazlumlara ikinci yardım tırını göndermenin mutluluk ve sevinci içerisinde olduklarını söyledi.

Suriye'ye Kahramanmaraş'tan 10 tır yardım göndermeyi hedeflediklerini ifade eden Şanlıdağ, "Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizden ve sivil toplum kuruluşlarından yardımlarını esirgemeden Suriyeli kardeşlerimiz destek vermelerini canı gönülden temenni ediyoruz. Bize destek veren bütün gönüldaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

"Orada bir felaket yaşanıyor"

Suriyeli Muhammed Seyyid ise ülkelerine gönderilen yardımlardan ötürü Türkiye'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Ailesinin daha önce Kahramanmaraş'a geldiğini belirten Seyyid, "Ben de iki gün önce geldim. Orada durum çok kötü. Özellikle Halep bölgesine sürekli varil bombaları atılıyor. Orada bir felaket yaşanıyor. Dünya gözünü kapattı sadece Türkiye yardım ediyor. Suriye halkı bu vefanın altında kalmayacaktır. Bize gösterilen bu kardeşliğin dünyaya örnek olmasını istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım malzemesi yüklü tır, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

Iğdır Cezaevi'nden yardım

Iğdır Kapalı Ceza İnfaz Kurumu personeli ile tutuklu hükümlüler tarafından toplanan para Türk Kızılayı'nın banka hesabına yatırıldı.

Iğdır Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İbrahim Karaca, yaptığı açıklamada, hayırsever personel ile tutuklu hükümlülerin Suriye'de yaşanan drama sessiz kalmadığını belirtti.

Bu konuda herkesin duyarlı davrandığını ifade eden Karaca, "Personelimiz ve hükümlü arkadaşlarımızın yaptıkları yardım bizleri oldukça mutlu etti. Biz orada yaşanan dramın farkındayız. Bizde elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Kendi aramızda bir miktar para topladık. Katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Simavlı öğrenciler yardım topladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde bir ilkokulun öğrencileri, "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında köy köy gezerek Suriyeli çocuklar için gıda yardımı topladı.

Birçok sivil toplum kuruluşları ile resmi kurumlarca da desteklenen kampanya çerçevesinde Çaysimav İlkokulu öğrencileri, Çaysimav, Bahtıllı, Gümüşsu beldeleri, Boğazköy, Kelemyenice mahalleleri ve Ahmetli köyünü gezerek Suriyeli çocuklar için yardım topladı.

Okul Müdürü Ahmet Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin topladıkları yardımları tutanakla Türk Kızılayı Simav Şubesi Başkanlığı yetkililerine teslim ettiklerini söyledi.

Suriye'de yaşanan iç savaştan en çok çocukların etkilendiğini belirten Baş, "Okulumuz öğrencileri ve okul aile birliğimiz, birçok sivil toplum kuruluşu ile resmi kurumların da destek verdiği 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasına el uzatmak istedi. Bizlerde bu kampanyayı fırsat bilerek öğrencilerimiz aracılığıyla genellikle gıda yardımı topladık. Öğrencilerimizin kendileri ev ev, köy köy gezerek bu yardımları topladı. Bu örnek davranışlarından dolayı tüm öğrencilerimiz ve okul aile birliğimize teşekkür ediyorum. Bu kampanya ilçe genelinde de vatandaşlar tarafından büyük takdir gördü" diye konuştu

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.