Samsung'dan Apple'a karşı büyük hamle

Samsung'dan Apple'a karşı büyük hamle

Samsung, Apple Pay'e rakip olacak uygulaması Samsung Pay'i Avrupa'da test etmeye hazırlanıyor.

Samsung, Apple'a rakip olacak uygulaması Samsung Pay'i Avrupa'da test edecek

TechCrunch, Samsung ve ödemeler ortağı MasterCard'ın, Koreli şirketin ödeme uygulaması Samsung Pay'i Avrupa'ya getirmek için bankalara görüştüğünü iddia etti. Bu yaz ABD'de kullanılmaya başlanması planlanan Samsung Pay hizmeti bugünlerde Güney Kore'de test ediliyor. Halihazırda Galaxy S6 ve S6 Galaxy Edge modellerine entegre edilmiş Samsung Pay hizmeti henüz kullanılmıyor.

APPLE TEK YERDE SAMSUNG HER YERDE ÇALIŞACAK

Samsung Pay rakibi Apple Pay'den biraz farklı çalışıyor. Apple Pay, yakın alan iletişimi sistemi (NFC) ile çalışırken Samsung'un sistemi Samsung Pay, hem NFC ile hem de standart manyetik kredi kartı okuyucuları ile herhangi bir terminalde çalışabiliyor.

Samsung'un ödeme sistemi, şirketin Şubat sonunda satın aldığı ödeme teknolojileri üreten LoopPay'den elde edilen know how üzerine kuruldu. Apple'ın kullandığı NFC'de sisteme uyumlu bir sensöre aygıtı (telefonu) okutmak gerekiyor. NFC'nin aksine LoopPay, kredi kartı okuyucuya manyetik akım oluşturmak için küçük bir metal bobin kullanıyor.
Samsung'un teknolojisinin geleneksel kredi kartı okuyucularının halen oldukça yaygın olarak kullanıldığı ABD'de Samsung'a avantaj sağlayacağı bildirildi.

AVRUPA'YA GELİRSEK

Avrupa bir süre önce EMV (çip ve pin) teknolojisine geçti ve işyerleri artık temassız ödeme almaya da başladı. Business Insider yazarı Apple Pay'i Londra'da denediğinde pek çok dükkanda çalıştığını gördüğünü söyledi. Aynı yerlerde Samsung Pay de çalışacak.

Samsung Pay de Apple Pay gibi ödemelerin güvenli yapılmasını sağlamak için özel bir şifrelendirme (belirtkeleme) sistemi kullanacak.

Kaynak : Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.