Samsung ve Microsoft'tan Hololens ortaklığı!

Samsung ve Microsoft'tan Hololens ortaklığı!

Microsoft ve Samsung, dev bir iş birliği yapmaya hazırlanıyor

Microsoft’un geçetiğimiz ay tanıttığı Microsoft Build 2015 etkinliğinde sanal gerçekçilik gözlüğü HoloLens sahneye çıkartmıştı. HoloLens yapabilecekleri ile teknoloji severleri fazlasıyla etkiledi. Son günlerde HoloLens ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Samsung, HoloLens için Microsoft ile ortaklığa gitmek istiyor.

Samsung'un, Microsoft ile birlikte dijital gözlüklere belli standartlar getirmek istediği ve bu amaçla Hololens'in geliştirilmesine katkıda bulunacak teklifler yaptığı söylentiler arasında.

Teknoloji devi Samsung, Microsoft’un bu artırılmış gerçeklik gözlüğünü sağlık ve tıbbi cihazlar alanında kullanmayı amaçlıyor. Eğer bu iddia doğru ise  HoloLens’in çok daha geniş kitlelere ulaşacağı düşünülüyor. Samsung' ya da Microsoft'tan henüz konuyla alakalı bir açıklama gelmedi. 

Microsoft’ un göz bebeği HoloLens; mimari çizimlerde, tıp alanında ve tasarımsal alanlarda kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacağa benziyor ve teknoloji severler tarafından da merakla bekleniyor. Bunun yanında HoloLens'in digital gözlük pazar büyük oranda pay alması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.