Samsung Gear VR İçin Kontrolör Geliştiriyor Olabilir

Samsung Gear VR İçin Kontrolör Geliştiriyor Olabilir

Samsung'un telefonlar için geliştirdiği sanal gerçeklik cihazı Gear VR, şu an kullanılabilir durumda.

Samsung'un telefonlar için geliştirdiği sanal gerçeklik cihazı Gear VR, şu an kullanılabilir durumda. Ancak cihaz için yenilikler düşünülmeye devam ediyor ve Samsung'un Gear VR için kontrolör geliştirdiği söyleniyor.

Samsung Gear VR şimdilik sadece temel fonksiyonları üstleniyor. Yani Gear VR satın aldığınızda, sadece telefonunuzu cihazın içine yerleştiriyor ve sanal gerçeklik için hazırlanmış videoları izleyebiliyorsunuz. Samsung ise cihazını bir adım daha ileriye götürmek ve kontrol özellikleri de getirmek istiyor. Piyasada bu iş için hazırlanmış çeşitli aletler olsa da şirket kendi üretimi bir kontrolör için kolları sıvamış gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Google'ın sanal gerçeklik platformu Daydream'i duyurmasının ardından, sanal gerçeklik için yeni hareketlenmeler de başladı. Daydream'in diğer mobil platformlara göre farklı yanlarından bir tanesi kontrolör desteğiydi. Bu açıklamanın ardından Samsung'un da Gear VR için aynı desteği vermeye başlayacağı söylentileri ortaya çıktı. Hemen aşağıda yer alan fotoğrafta görebildiğiniz gibi ortaya çıkacak kontrolör, öyle çok detaylı özelliklere sahip olmayacak. Bir joystick ve dört farklı kontrol tuşu barındıracak olan cihaz, titreşim özelliğine de sahip olacak.

samsung gear vr kontrolör

Eğer söylentiler doğru çıkar da kontrolör piyasaya sürülürse, sanal gerçeklik için hazırlanmış oyunlar, Gear VR üzerinden oynanmaya başlayabilecek. Böylece Samsung telefonunuz ve Gear VR yeni bir özellik daha kazanmış olacak ve cihazın kullanım alanı genişleyecek. Yine de tüm bunların söylentiden ibaret olduğunu ve doğruluğu için ancak resmi açıklamanın gelmesi gerektiğini tekrar hatırlatalım.

 

Tamindir.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.