Samsung Galaxy S5 satış rekoru kırıyor

Samsung Galaxy S5 satış rekoru kırıyor

Samsung'un Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttığı son akıllı telefonu Galaxy S5, ilk gün satış rakamlarına göre öncülü Galaxy S4'ten daha fazla sattı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un amiral gemisi Galaxy S5, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de dahil olmak üzere 125 ülkede aynı anda satışa sunuldu. İlk gün satış rakamları merak edilen cihazın resmi olmayan satış miktarına göre öncülünü geride bıraktığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan ve yine Galaxy S5'te olduğu gibi 125 ülkede aynı anda satışa çıkartılan Galaxy S4'e oranlar %30 daha çok satan Galaxy S5'i almak isteyenler, Londra, Paris gibi büyük Avrupa başkentlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yok Satıyor

Ülkemizde 16 GB'lık sürümü için 2199, ve 32 GB'lık sürümü için 2299TL fiyat etiketi ile satışa çıkartılan Galaxy S5'i mağazalarda ve internet sitelerinde bulmak çok zor. Kısa süre içerisinde stoklarını tüketen teknoloji marketleri, ellerinde bulunan teşhir cihazlarını bile satmış durumda.

10 Milyon Satmıştı!

Geçtiğimiz yıl satışa sunulan Galaxy S4, kendi alanında bir rekor kırarak ilk günden 10 milyon satmayı başarmıştı. Galaxy S4'ün öncülü, ülkemizde bir çok kullanıcısı bulunan Galaxy S3 ise 10 milyon satış rakamına 50. gününde ulaşmıştı. Galaxy S5'in ay sonu satış rakamları şimdiden en çok merak edilen konulardan birisi haline geldi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.