Samsung ATIV Tab Artık Satılmayacak

Samsung ATIV Tab Artık Satılmayacak

Akıllı telefon piyasasında liderleşen Samsung, tablette de başarısını kanıtlıyor, ancak ATIV Tab artık piyasadan kaldırılacak.

Samsung akıllı telefon dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Özellikle geçtiğimiz yıl Galaxy S III ile yakaladığı başarının ardından tablet dünyasında da başarılara imza atmaya başladı. Samsung bugün sektöre yön veren şirketlerden biri haline geldi. Başarılı ilerleyişi tüm dünya tarafından beğeni kazanıyor. Her ne kadar patent davaları ile çok fazla gündeme geliyor olsa da, akıllı telefonda da tablette de başarısını kanıtlıyor.

Başarılı şirket daha önce piyasaya sürdüğü tabletlerden birinin satışını durdurma kararı aldı. Windows RT sürümü ile çalışan ATIV Tab, Samsung'un büyük bir umutla piyasaya sürdüğü tabletti. Hatta Microsoft'un başarılı tableti Surface için ciddi bir rakip olacağına inanılıyordu. Samsung büyük bir umutla piyasaya sürdüğü bu tabletin satışını durdurma kararı aldı. Şimdilik sadece Almanya'da ATIV Tab satışı duracak, ancak ilerleyen süreçte tamamen satıştan kalkacağı düşünülüyor. Şirketin bu ani kararında beklenen satışın gerçekleşmemiş olması etkili olabilir, ancak satış rakamları konusunda da herhangi bir bilgi verilmemişti.

Windows RT sürümü olan bu tablet, 10.1 inç ekran boyutuna sahip. 1366 x 768 piksel çözünürlük sunuyor. ARM işlemciye sahip olduğunu da biliyoruz. Donanımı ve fiyatı orantılı olduğu takdirde yüksek satış rakamlarını ulaşabileceği düşünülüyordu. ATIV Tab henüz Amerika'da da satışa sunulmadı. Samsung, diğer pazarlardaki satış durumuna göre Amerika'da da satışı başlatacağını dile getirmişti. Anlaşılan o ki satışa sunulduğu ülkelerde beklenen ilgiyi görmemiş olması Amerika'da satışa sunulması fikrinin geri çekilmesine neden oldu. Tabletin ilerleyen süreçte tamamen piyasadan çekilip çekilmeyeceği hakkında bir bilgi yok. Ancak iddialar tamamen piyasadan kaldırılacağını gösteriyor.

Stargundem