Samsung Apple'ı geçmek üzere!

Samsung Apple'ı geçmek üzere!

Nisan başında satışa sunduğu son 'amiral filosu' Galaxy S6 ile S6 Edge modelleri ile büyük başarı yakalayan Samsung tarihinde ilk kez iPhone'u geçebilir.

Samsung, Nisan başında satışa sunduğu son 'amiral filosu' Galaxy S6 ile S6 Edge modelleri ile tarihinin en büyük başarısına erişebilir. Hatta dahası iPhone 6 ailesini geçme fırsatı bile var ki eğer bu gerçekleşirse ezeli rekabette ilk kez Samsung Apple'ı tepe seviye modellerde geride bırakmayı başarmış olacak.

Telefonların küresel çaptaki aylık satışlarını değerlendiren araştırma ve analiz firması Counterpoint'in dün itibarı ile yayımladığı son raporuna (Nisan 2015) baktığımızda halihazırda GS6 ve GS6 Edge modellerinin çıkışlarının üzerinden 20 gün geçmiş olmasına karşın (10 Nisan'da satışa sunuldular) iPhone 6 ailesinin hemen gerisine yerleşmeyi başardığını görüyoruz. Şöyle ki iPhone 6 ve iPhone 6+ listenin ilk iki sırasında yer alırken bu iki modeli sırasıyla GS6 ve GS6 Edge takip ediyor.

20 gün içerisinde 10 milyon adet sevkiyat yaptığı belirtilen Samsung'un net şatışı ise 6 milyon dolayında gerçekleşmiş ki bu rakam selefi GS5'ten daha başarılı olduğunu gösteriyor. Dahası GS5 125 ülkede eşzamanlı biçimde satışa sunulurken, GS6 ailesi ilk etapta sadece 20 ülkede çıkış gerçekleştirdi. Yine benzer şekilde GS5 ilk bir ay sonunda Samsung'un toplam akıllı telefon satışlarının %16'sını kapsamışken, GS6'da bu oran %21'e yükseldi.

Analizcilerin ortak görüşüne baktığımızda ise, Samsung'un GS6 Edge'deki üretim sıkıntılarını gidermesi halinde iPhone 6'yı geride bırakabileceğini görüyoruz. Eğer bu gerçekleşirse, yukarıda da belirttiğimiz gibi Samsung tarihinin en büyük başarısı olacak. Çünkü Samsung farklı segmentlerde satışa sunduğu çok sayıda modelle, akıllı telefon pazarının 1 numarası olsa da, tepe seviye modellerde daima iPhone'ların gerisinde kalıyor.

Bu arada GS6 serisinin bu denli yüksek bir ilgi görmesi beri taraftan Samsung'un kendi içerisindeki dengeleri de bozmuş durumda. Şöyle ki, modellerin çıkışıyla birlikte sadece GS5'in değil, Galaxy Note 4 ile Galaxy A serisinde de %30-40 arasında bir düşüş yaşandığı belirtiliyor.

Diğer yandan Apple'ın da aynı Samsung gibi iPhone 6 ile birlikte çıtayı selefine kıyasla oldukça yukarıya taşıdığını belirtmekte fayda var. Şöyle ki geçtiğimiz seneye kıyasla (iPhone 5S/5C) satışlarını %51 gibi devasa bir ölçüde yükseltmeyi başarmış durumda Apple da.

Velhasıl, Samsung Apple'ı geçebilecek mi bilmiyoruz ama kesin olan şey akıllı telefon pazarının artık neredeyse tamamıyla Samsung ve Apple tarafından domine edilen duopol bir yapıya büründüğü. Bunun tek istisnası ise 'Aynı kaliteyi çok daha ucuza' alabilirsiniz mottosuyla Uzakdoğu'da adeta bir güneş gibi doğan Çin devi Xiaomi.

yeni safak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.