Samsung akıllı telefonları için 512 GB dahili hafıza üretecek

Samsung akıllı telefonları için 512 GB dahili hafıza üretecek

Samsung, amiral gemilerindeki dahili hafızayı ikiye katlayacağını açıkladı. Güney Koreli teknoloji devi 512 GB’lık hafıza kartının üretimine başladı. Raporlara göre bu çip, endüstrinin gördüğü en güçlü yongaya sahip olacak.

Samsung, yakın tarihte satışa sunmaya hazırladığı amiral gemisi cihazları için eşsiz büyüklükte bir depolama alanı verecek. Piyasada satışta olan amiral gemilerinde en yüksek hafıza 256 GB iken bunu iki katına çıkaracağını açıkladı. 512 GB büyüklüğünde olacak depolama alanına 130 adet 10 dakikalık 4K video saklanabilecek. (64 GB’lık bir çip sadece 13 tane video saklayabiliyor.)

Yeni çiple üretilecek olan cihazlarda büyük oranda performans artışı olacak. Samsung, normal bir microSD karttan 8 kat hızlı veri aktarımı yapılabileceğini belirtiyor. Örneğin 5 GB büyüklüğünde bir video dosyası herhangi bir SSD’ye 6 saniyede aktarılabilecek. Bu yeniliklerle beraber cihazların, çoklu işlem modunda herhangi bir takılma yaşamayacağı belirtiliyor.
Samsung, bu çipin batarya dostu bir tasarıma sahip olduğunu belirtti. Hatta cihazların kameraları bile bu çip sayesinde daha iyi hale gelebilir şeklinde açıklamaları bulunuyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.