Samsun Göğüs Hastanesi Sigara Bırakma Kampanyasına Hazır

Samsun Göğüs Hastanesi Sigara Bırakma Kampanyasına Hazır

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Tamer Kutlu, hastane olarak sigara bırakma kampanyasına hazır olduklarını söyledi.

Sigaranın zararlarına dikkat çekmek için 2015 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) “Sigarayı Bırakma Kampanyası” başlatması üzerine Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi de 14 adet sigara bırakma polikliniği ve “Sigara Bırakmada İlkadım” odası oluşturdu.

Hastane olarak “Sigara Bırakma Kampanyasına” hazır olduklarını belirten Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Tamer Kutlu, “Sigara dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur ve yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılında sigara bırakma ilaçlarının ücretsiz dağıtılması planlanmaktadır. Bakanlığımızın bu planına hazırlık olarak hastanemiz bünyesinde Türkiye’de ilk olarak 14 sigara bırakma polikliniği ve 'Sigara Bırakmada İlkadım' odası oluşturduk. Sigara bırakma amacı ile hastanemize gelen hasta ilk olarak sigara bırakma polikliniğine başvuruyor. Sigara bıraktırma sertifikasına sahip doktorlarımız tarafından değerlendirilen hastalara akciğer filmi çektirilip, solonum fonksiyonu testi yapıldıktan sonra sigara Bırakmada İlkadım odasına hasta yönlendiriliyor. Burada karbonmonoksit testi ve bağımlılık testi yapılan hastaya bir dosya oluşturuluyor. Tüm testleri doktor tarafından değerlendirildikten sonra sigara bırakma için tedavi planı yapılıyor. Sigara bırakma planı çerçevesinde belli periyotlarla geri dönüş aramaları yapılarak kişinin takibinin yapılması sağlanmaktadır. Sigara bırakmayı düşünen ve sigara bırakmaya karar veren halkımızı bakanlığımızın çok yakın zamanda hastanemizde başlayacak olan etkinliğine bekliyoruz” dedi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.