Samsat eğitim için kenetlendi

Samsat eğitim için kenetlendi

Adıyaman Samsat'ta geçen hafta meydana gelen depremden sonra okulların tatil edilmesi nedeniyle çadırlar, öğretmen, veli ve öğrencilerin çabasıyla eğitim öğretim için hazırlanıyor.

Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından tatil edilen okulların yerine çadırlar öğretmen, veli ve öğrencilerin çabasıyla eğitim öğretim için hazırlanıyor.

İlçe merkezinde geçen hafta meydana gelen deprem nedeniyle bazı okul binalarının hasar görmesi üzerine Adıyaman Valiliğince eğitime 8 Mart'a kadar ara verildi. Deprem günü okul eşyalarını bırakıp, sınıfları terk eden öğrenci ve öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çağrısı üzerine bugün okullarda toplandı.

Görevliler eşliğinde sınıflara giren öğretmen ve öğrenciler, kendilerine ait malzemeleri aldı. Daha sona AFAD tarafından okullara yakın güvenli bölgeye kurulan çadırlara geçerek, temizliğini yaptıkları çadırları eğitime uygun hale getirdi.

"YGS'ye girecek öğrencilere rehberlik eğitimi"

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya da öğretmen, veli ve öğrencilerle beraber sınıflarda bulunan sıra ve masaları çadırlara taşıdı.

Kızılkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Mart'ta lise öğrencilerinin YGS'ye gireceğine işaret ederek, bu nedenle eğitime 8 Mart'ta çadırlarda başlayacaklarını söyledi.

YGS'ye girecek öğrencilere sınav gününe kadar özel rehberlik eğitimi vereceklerini aktaran Kızılkaya, "Bizler çocukların hizmetkarıyız. Öğretmen ve öğrencilerimizle beraber el ele vererek bu zor günleri atlatacağız." dedi.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.