Şampiyon müslüman boksörden örnek davranış

Şampiyon müslüman boksörden örnek davranış

İngiliz vatandaşı Müslüman boksör Amir Khan, “Aylan Kürdi”’nin fotoğrafını gördüğünden beri sığınmacılar için elinden geleni yapıyor

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER - 
Kariyeri şampiyonluklarla dolu olan İngiliz vatandaşı Müslüman boksör Amir Khan ülkesinde Suriyeliler için yapılan tüm yardım kampanyalarına destek veriyor.

Karaya vuran minik sığınmacı Aylan Kürdi’nin fotoğrafından çok etkilendiğini söyleyen Amir Khan;” Fotoğraf gözümün önünden gitmiyor” dedi.

aylan.jpg

“Fotoğrafı gördüğüm an bildiğim ilk yardım kuruluşunda gönüllü oldum. Sonra İngiltere’de ne kadar yardım kuruluşu varsa koşup yardım etmeye geldim. Çocuklar denizde yüzmeli, boğulmamalı” ifadelerini kullanan Amir Khan, yardım ettiği tüm kuruluşların reklam yüzü olmaya hazırlanıyor.

Fotoğrafı gördüğü an Aylan Kürdi’nin yaşamını araştırmaya başlayan Khan, kendi ifadelerine göre Pek çok Suriyeli çocuğun da aynı durumda olduğunu öğrendiğinden beri Maddi ve manevi yardımını esirgemiyor.

Kendisi de baba olan 28 yaşındaki şampiyon boksör; “Kızımı gördükçe Suriyeli küçük kızlar aklıma geliyor. Savaş onların suçu değil ama en çok etkiyi onlar görüyor” ifadelerini kullandı. Dünyadaki tüm çocukların huzuru için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Amir Khan, daha çok maddi yardım yapacağının da sinyallerini verdi.

Kendi yardım kuruluşu da dahil pek çok kuruluşla ortak çalışan Amir Khan, şu ana kadar yardım amacıyla İngiltere’nin pek çok şehrini gezmiş durumda. Şu ana kadar 2.000 km yol kat eden Amir Khan’ın durmaya niyeti yok gibi.

Onislam.net’in haberine göre İngiltere’ye şu an sığınmak isteyenlerin sayısı 2.600’den fazla.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum