Saldırı Esed rejimin nerelere kadar alçalabileceğini gösteriyor

Saldırı Esed rejimin nerelere kadar alçalabileceğini gösteriyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre mesafe bulunan, Suriye'deki bir mülteci kampına yönelik saldırının, "Esed rejiminin nerelere kadar alçalabileceğini gösterdiğini" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre mesafe bulunan, Suriye'deki bir mülteci kampına yönelik saldırının, "Esed rejiminin nerelere kadar alçalabileceğini gösterdiğini" kaydetti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Hammond, 27 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı "korkunç" olarak tanımladı.

Hammond, "Esed rejiminin, Suriye'de çatışmaların sonlandırılmasının yeniden sağlanması çabalarını küçümsediği herkesin görebileceği kadar açık." ifadesini kullandı.

Rusya'nın St. Petersburg Mariinski Tiyatrosu Senfoni Orkestrası'nın dün antik Palmira kentinin yıkıntıları arasında konser verdiğini hatırlatan Hammond, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu saldırı, dikkati, milyonlarca Suriyelinin devam eden acılarından uzaklaştırmaya dönük tatsız bir girişim olan Palmira'daki konserin arka planında gerçekleşti. Saldırı rejimin nerelere kadar alçalabileceğini gösteriyor. Esed üzerinde nüfuzu olanların ‘Artık yeter’ demek için bunu kullanmasının zamanı geldi."

 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.