Salah 6 ayda hafız oldu

Salah 6 ayda hafız oldu

12 yaşındaki Salah Ahad, bir yıl önce geldiği İzmir’de 6 ay gibi kısa sürede hocasının teşvik ve gayretleriyle Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip hafız oldu.

 Küçük çocuğun bu eşine az rastlanır başarısının mimarlarından Mehmet Çiftçi, “Çocuklarımızın hafız olmasını istiyorsak öncelikle onlara Kur’an’ı sevdirmemiz gerekiyor” dedi.

Suriye’de yaklaşık 4 senedir devam eden Esed zulmü dolayısıyla ülkesini terk etmek zorunda kalan ve bir yıl önce İzmir’e sığınan 12 yaşındaki Salah Ahad, eşine az rastlanır bir başarıya imza attı. Ailesinin ve hocası Mehmet Çiftçi’nin destekleriyle İzmir Karabağlar Müftülüğü Evliyazade Akkuş Erkek Kur’an Kursu’nda Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeye başlayan Salah Ahad, bu süreci başarıyla noktaladı. 6 ay gibi kısa bir sürede Kur’an’ı hıfzederek dikkatleri üzerine çeken Ahad, bu performansıyla çevresi tarafından yoğun ilgi görüyor.

12 yaşındaki Hafız Ahad’ın Kur’an Kursu Baş Öğreticisi Mehmet Çiftçi de, İslam dininin “Dünyada en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” dediğini hatırlatarak, “Suriyeli Ahad, çok büyük bir başarı göstererek Kur’an-ı Kerim’i ezberlemiştir. Kendisini yürekten kutluyorum. Kursumuzda yatılı öğrenci olarak kalan Salah’ın bütün ihtiyaçları Kur’an kursumuz tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca 6 kardeşi olan Ahad’ın bir kardeşi daha kursumuzda Kur’an eğitimi alıyor. Kursumuz 90 öğrenci ve 6 öğretici ile Kur’an hizmeti veriyor. Çocuklarımıza Kur’an’ı sevdirerek hafızlık yaptırmamız gerekiyor” dedi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.