"Sakin şehir" Halfeti'yi turizm hareketlendirdi

"Sakin şehir" Halfeti'yi turizm hareketlendirdi

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil edilmesinin ardından çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaya başladı.

Birecik Baraj gölü nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti, hafta sonlarında ziyaretçilerin tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen Halfeti'ye gelen turistler, özellikle bir bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor.

Ziyaretçiler, tur sırasında, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görme fırsatı buluyor. Su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan köyü de ilgi gören yerler arasında bulunuyor.

Bir kısmı su altında kalan kıyıdaki Ulu Cami'yi de gezen ziyaretçiler, tahta asma köprüden ise olası tehlikelere karşı kontrollü olarak geçiriliyor.

Halfeti Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun uğraşlar sonucu "sakin şehir" (Cittaslow) ağına dahil edilen Halfeti'yi 2014'te 800 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl bu sayının en az iki katına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.