Sakat bırakmada birinci sırada

Sakat bırakmada birinci sırada

Türk Nöroloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, dünyada ve Türkiye'de beyin damar hastalıklarının sakat bırakmada birinci sırada olduğunu söyledi.

Öztürk yaptığı açıklamada, Türkiye'de en sık görülen nörolojik rahatsızlıkların baş ağrısı, beyin-damar hastalıkları, inme, epilepsi, Parkinson, Alzheimer, Multiple Skleroz (MS) ve kas hastalıkları olduğunu ifade etti. Öztürk halkın böyle bir rahatsızlık geçirdiğinde nöroloğa gitmesi gerektiğini bilmediğini ve bu konuda farkındalığın son derece önemli olduğunu kaydetti.

Öztürk, ölüme neden olan hastalıklarda beyin hastalıklarının 2. sırada olduğunu belirterek, "Beyin damar hastalıkları dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ölüme neden olan hastalıklarda ikinci sırada. Bu hastalıklar sakat bırakmada ise birinci sırada" dedi.

Öztürk, beyin hastalıklarının önlenmesinin büyük ölçüde mümkün olduğunu söyleyerek, Türkiye Beyin Yılı projesi kapsamında bu hastalıklarla mücadelenin önemine dikkat çekerek farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Beyin hastalıkları toplam sağlık harcamalarının yüzde 20'sini oluşturuyor. Türkiye'nin toplam sağlık harcamalarının beşte birini oluşturan beyin hastalıklarından kaynaklı maliyetlerin de bu doğrultuda düşmesi sağlık ekonomisi açısından önemli olur.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.