Sakarya’da ‘İş-sizi arıyor’ fuarı

Sakarya’da ‘İş-sizi arıyor’ fuarı

Sakarya’da ‘İş-sizi arıyor’ sloganıyla düzenlenecek İnsan Kaynakları Fuarı'yla iş arayanlar ile iş verenler buluşturulacak.

 Fuar, 14-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Kampüsü konser alanında gerçekleştirilecek. Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF) işçi ve işverenleri bir araya getirecek.

Fuara, 50 ve üzeri işçi çalıştıran, iş gücü talebinde bulunan 40 firmanın yanı sıra Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteklerinden faydalanan, Ar-Ge projeleri olan, yeni girişimci ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) katılacak. Fuar süresince, iş gücü talebinde bulunan firmaların açık iş gücü ilanları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından duyurularak, iş arayanların belirlenen stantlarda işverenlerle görüşme yapmaları sağlanacak. Diğer taraftan, fuar süresince çeşitli konularda iş arayanlara ve iş kurmak isteyenlere yönelik tanıtımlar ve seminerler düzenlenecek.

Fuar; fakülte, meslek yüksekokulu ve meslek lisesi öğrencilerine de açık olacak. Öğrenciler, alanlarına uygun firmalarda staj yapmak için firma temsilcileri ile doğrudan görüşme imkanı bulabilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçları meslek liseleri ve meslek yüksekokulu öğrencilerini ücretsiz fuar alanına taşıyacak.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Sakarya’daki lise ve üniversite öğrencilerini, mezunları ve diğer tüm iş arayanları, nitelikli iş gücü talep edenleri fuara beklediklerini söyledi. Kaya, “SAGİF’in sloganında da anlatmak istediğimiz gibi işi, iş arayanlarımızı, kolaylıkla ulaşabileceği bir ortama taşıyoruz. Başvuruyu ve iletişimi kolaylaştırıyoruz.” dedi. Fuar, 09.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.