Sakarya'da Görme Engelliler Kur'an-ı-Kerim Öğreniyor

Sakarya'da Görme Engelliler Kur'an-ı-Kerim Öğreniyor

Sakarya Altı Nokta Körler Derneği tarafından düzenlenen kursla 16 görme engelli kabartma yazıyla Kur’an-ı Kerim öğreniyor. Kursta ayrıca namaz kılma öğretiliyor, siyer ve diğer dini dersler veriliyor.

Dernek başkanı Aşkın Şentürk yaptığı açıklamada, görme engelliler olarak büyük bir hayali gerçekleştirdiklerini söyledi. Kur’an-ı Kerim kursunu 1997 yılında düzenlemek istediklerini, ancak o dönem bunun irticai bir faaliyet olduğu gerekçesiyle engellendiklerini ifade eden Şentürk, bugün bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Derneğin bir odasını sınıfa dönüştürdüklerini, dile getiren Şentürk, "Bu sınıfta haftanın 3 günü saat 09.00 ile 15.00’a kadar Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler kursu veriyoruz. 6’sı bayan 10’u erkek toplam 16 kursiyer bulunuyor. Kadın kursiyerlere Nazan Anar hocamız, erkek kursiyerlere de Mahmut Terzi hocamız ders okutuyor. 3 haftadır kurs sürüyor. Kursumuzun ucu açık. Kursiyerlerimiz ne zaman Kur’an-ı Kerim’i iyice öğrenip okursa kursumuz sona erecek. Talep çok yoğun, ancak yerimizin kapasitesi dolayısıyla 15’er kişilik gruplar halinde kursumuz devam edecek." dedi.
 
'KUR’AN-I KERİM BİLMEYEN GÖRME ENGLELİ KALMAYACAK'
Derneğin 18 yaş üstü 311 üyesi bulunduğunu, bu üyelerin tamamına Kur’an-ı Kerim öğretmeye niyetli olduklarını vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti: "Bu kurs bizim için çok önemli. Çünkü burada kabartma yazı ile Kur’an-ı Kerim öğrenenler diğer görme engellilere Kur’an-ı kerim öğretebilir. Böylece Kur’an okumasını bilmeyen görme engelli kalmaz. Kutsal kitabımızı okumak kadar güzel bir şey olmasa gerek. Bu arada bize destek veren Erenler İlçe Müftülüğü ve Erenler Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Belediye başkanımız Cavit Öztürk kursumuzu ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim okuyan kalem hediye etti. Ayrıca öğle yemeklerimizi de belediye karşılıyor."
 
Kursiyerlerden 51 yaşındaki Asiye Bahçelioğlu, Kur’an-Kerim öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "İnşallah daha sonra da hafızlık yapacağım. Bu kursu düzenleyenlere ve destek verenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.