Sakarya hızlı treni dört gözle bekliyor

Sakarya hızlı treni dört gözle bekliyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, geçen ay ihracatını yüzde 100 arttıran kentin hızlı tren raya indiğinde yerli ve yabancı turistleri misafir edeceğini söyledi.

Adapazarı ilçesinde restoranda gazetecilerle bir araya gelen Kösemusul, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre kentin ihracat rekoru kırdığını, ihracatını en çok arttıran iller arasında birinci konuma yükseldiğini anlattı.

Kösemusul, üretimi başlayan yerli tren ve Sakarya'dan geçecek yüksek hızlı trenin kentin yapısında değişikliklere yol açacağına dikkati çekerek, "Biliyorsunuz, hızlı tren Sakarya'dan geçecek. İstanbul-Ankara gibi nüfusu kalabalık şehirlerde oturan ve hafta sonu tatili için bir yerlere gitmek isteyen binlerce vatandaşımız olacak. Nisanda ihracatını yüzde 100 arttıran Sakarya, hızlı tren raya indiği zaman yerli ve yabancı turistleri misafir edecek. Sakarya, doğal güzellikleri, turizm mekanları ve kalabalık şehirlere yakınlığıyla cazibe merkezi olacaktır. Kentimiz yakın gelecekte herkesin ikamet etmek istediği şehir olacaktır" şeklinde konuştu.

"Otomotiv sektöründe 100 yıllık birikimimiz var"

Otomotiv sektöründeki ihtiyaçları karşılamak için çeşitli çalımalar yürüttüklerini dile getiren Kösemusul, yan sanayiye de önem verdiklerini, bu yönde yeni organize sanayi bölgesi çalışmaları (OSB) olduğunu kaydetti.

Kösemusul, kentin otomotiv sektöründe önemli altyapıya sahip olduğunu aktaran Kösemusul, sözlerini şöyle tamamladı:

"Otomotiv ana sanayisi şehrimizde büyüyor. Otomotiv sektöründe 100 yıllık birikime sahibiz. Bu yüzden ilimizde yan sanayi ihtiyacı da doğacaktır. Otomotiv sektöründe yan sanayiyi geliştirecek organize bölge sanayi bölgelerine ihtiyacımız var. Adapazarı'nda kurulmasını planladığımız organize sanayi bölgesinin çalışmalarını yapıyoruz. Ferizli ilçesinde bu yönde çalışmamız oldu. Karasu'ya lojistik OSB ve Geyve'ye gıda OSB'nin kurulmasını planladık. Sanayileşme konusunda bütün alternatifleri değerlendiriyoruz.

Çok önemli turizm değerlerimiz var, bunları en etkin kullanmalıyız. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Sakarya, hızlı gelişen ve sanayileşen şehir özelliği taşıyor, büyümeyi kontrollü geliştirmek durumundayız. Nasıl ki çarpık şehirleşmenin sıkıntısı ileriki yıllarda bir çok sıkıntıyı da berberinde getiriyorsa, çarpık sanayileşme de gelecekte büyük sıkıntılara yol açacaktır. Sanayimizi büyütürken buna karşın şehrimizin ulaşım ve yaşam alanlarını da düşünmek durumundayız. Bu yüzden yatırımlarımızı valiliğimiz ve belediyemizle ortak akıl çerçevesinde gerçekleştiriyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.