Sakarya, süs bitkiciliğinde merkez olma yolunda

Sakarya, süs bitkiciliğinde merkez olma yolunda

Sapanca Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı'nın, süs bitkisi yetiştiricilerinin oluşturduğu SAKARYABİR'e 29 yıllığına kiralanması için protokol imzalandı.

 Vali Mustafa Büyük, "Bugün atılan imzalarla bu mekan artık bizim dünyaya açılan yüzlerimizden birisi olacak" dedi.

Sapanca Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı'nın, süs bitkisi yetiştiricilerinin oluşturduğu Sakarya Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliğine (SAKARYABİR) 29 yıllığına kiralanması için protokol imzalandı. Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen imza töreninde konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, süs bitkisi yetiştiriciliği alanında çeşitli illerde bazı atılımlar yapıldığını belirterek, son 10 yıldır Sapanca ve Arifiye'deki üreticilerin faaliyetlerinin devletin desteğiyle önemli noktaya geldiğini söyledi. Sektörde birçok ülkeyle yarışır hale geldiklerini, ihtiyaç nedeniyle ithal edilen ürünleri dünyaya satma noktasına geldiklerine dikkati çeken Büyük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 4 yıldır görev yaptığım sürede katkı sağlamaya ve liderlik yapmaya çalıştığım konulardan birisi de bu sektördeki gelişmelerdi. Sapanca Yanık'ta bulunan 180 dönümlük bu arazinin üzerine yaklaşık 4 milyon liraya yakın harcama yapılarak çok çeşitli tesisler oluşturuldu. Fidan üretimi, dış mekan süs bitkilerinin tanıtımı ve geliştirilmesi noktasında çok önemli altyapıyı gerçekleştirmiş olduk. Bu alanda çok ciddi rekabet var, başka şehirlerde üreticilerimiz çeşitli organizasyonlarla daha iyi noktaya gelme noktasında çaba sarf ediyor. Sakarya'da da kooperatif ve birlik çatısı altında birleşen üreticilerimiz, şimdi kendileri için önemli mekan daha elde etmiş oldu."

DÜNYAYA AÇILAN YÜZLERİMİZDEN BİRİSİ OLACAK

Büyük, il genelinde faaliyet gösteren üreticilerin organize kurumsal yapılar oluşturarak önemli hizmetlere devam edeceklerini kaydederek, "Bugün atılan imzalarla bu mekan artık bizim dünyaya açılan yüzlerimizden birisi olacak" dedi. Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz da Sakarya'nın süs bitkisi yetiştiriciliği konusunda önemli merkezlerden biri haline geldiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Vali Büyük, Türkyılmaz ve birlik yetkilileri devir protokolüne imzaladı. Yanık Mahallesi'nde iki yıl önce 180 dönümlük alanda yapımına başlanan, geçen yıl 4 milyon 577 bin lira harcanarak tamamlanan Sapanca Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı'nda giriş kontrol ünitesi, kontrol tasnif deposu, idare binası, işçi pavyonu, terfi merkezi, arıtma binası, malzeme deposu, sundurma ve fidan sergi alanları bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.