Sakal-ı Şerif izdihama neden oldu

Sakal-ı Şerif izdihama neden oldu

Ramazan'da 'hatimle teravih kılınan camiler' arasına katılan ve kapılarını halka açan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne devam eden vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni iftardan başlayıp sabah namazına kadar süren özel bir programla

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Ramazan boyunca fakültede görev yapan ve aynı zamanda hepsi hafız olan akademik personelin imamlık ve müezzinlik yaptığı hatimle teravih namaz programını, Kadir Gecesi'ne özel sürprizlerle taçlandırdı.
 
Kadir Gecesi için hazırlanan programda da cemaat içinde yer aldı. Herkesin davetli olduğu iftar yemeğiyle başlayan Kadir Gecesi özel programı, üniversite bahçesinde çay ikramıyla devam etti. Yatsı ezanıyla birlikte camiyi ve avluyu dolduran vatandaşlar, hatimle teravih namazı kıldı. Namazın ardından vatandaşlara bal şerbeti ikram edilirken, Kadir gecesi programı Mevlid-i Şerif okunarak devam etti. Mevlid-i Şerif'i huşu içerisinde dinleyen vatandaşlar, mevlit sonunda Sakal-ı Şerif ziyareti yaparak geceyi tamamladı. Sakal-ı Şerifi görüp ve öpmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Üniversite bahçesinde Sakal-ı Şerif için cemaat sıraya girerek saatlerce kuyrukta bekledi.
 
Konya İlahiyat Fakültesi Camii'ndeki özel Kadir Gecesi programı, çoluk-çocuk camiye gelen vatandaşlara sahur için hazırlanan kumanyaların dağıtılması ve üniversite bahçesinde hep birlikte sahur yapılmasıyla sona erdi.
 
İlahiyat Fakültesinde vatandaşlar ise bu gecenin mutluluğu bir başka inşallah bir dahaki bayramlara ve ramazanlara Allah bizi kavuştursun buradaki hava ve bütünleşmeyi sağlamak çok güzel bir duygu olmaktadır.
 
Vatandaşlardan bu akşamki duygu ve düşünceleri İnşallah bu gece Müslümanların kurtuluşu olarak vesile kılsın ve Kadir Gecesi'nin Müslümanlar için çok önemli ve kutsal bir gün olduğunu, son yıllarda İslam dünyasındaki olumsuz olayların son bulması için böyle önemli gecelerde bolca dua edilmesi gerektiğini anlattı.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.