Sakal-ı Şerif 250 yıldır onlara emanet

Sakal-ı Şerif 250 yıldır onlara emanet

Bitlis'te Şirvan ailesi, 250 yılı aşkın süredir kendilerine emanet edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in sakalını (Sakal-ı Şerifi) muhafaza ediyor.

Bitlis'te Şirvan ailesi, 250 yılı aşkın süredir kendilerine emanet edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in sakalını (Sakal-ı Şerifi) muhafaza ediyor.

Ailede 7'nci kuşak olan 68 yaşındaki Fuat Şirvan, dedesi Hoca Hasan Şirvani'den kendilerine kalan Sakal-ı Şerifi evinde muhafaza ederek ramazan ayı ve kandillerde ziyarete açıyor. Sakal-ı Şerifi, Bitlis ve ilçeleri ile çevre illere götüren Şirvan, tavaf sırasında vatandaşlara o manevi duyguyu tattırmanın mutluluğunu yaşıyor.


'Sakal-ı Şerifin Bitlis'ten çıkmasını istemiyorum'

Şirvan, Hoca Hasan Şirvani'nin soyundan geldiklerini ve 7 kuşaktır burada yaşayarak memlekete hizmet ettiklerini söyledi. Önceden terzilik yaptığını ancak görme kaybından dolayı artık çalışamadığını ifade eden Şirvan, şöyle konuştu:

"Fakat manevi görevimiz çoktur. Vatandaşlar bana 'Durumun iyi niye bu memleketten gitmiyorsun' diyor. Bu memleketin maneviyatını bırakıp nasıl giderim. Dede ve babamızın türbesi burada. Ayrıca dedemizden kalma Sakal-ı Şerif bize emanet edilmiş. Bunun Bitlis'ten dahi çıkarılmasını istemiyorum. Van, Bitlis Muş, Batman ve ilçelerinde milletin bu manevi duyguları tatmasına sebep oluyoruz. Bunun hizmetkarıyız ona hizmet ediyoruz. Böyle bir emaneti bize nasip ettiği için Cenabıhakk'a ne kadar şükretsem azdır. Gece gündüz dua etsem onun hediyesinin mukabilini yerine getiremem."AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.