Said Nursi'yi yetiştirmiş Bitlis, 15 Temmuz'da sokaklara döküldü

Said Nursi'yi yetiştirmiş Bitlis, 15 Temmuz'da sokaklara döküldü

15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konferansta konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bu milletin 15 Temmuz'da darbeye, darbe ile karşılık vererek bir kez daha tarih yazdığını vurguladı

15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü nedeniyle Bitlis İl Kültür Merkezi'nde konferans düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 15 Temmuz darbe girişimini konu alan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Vali İsmail Ustaoğlu, TSK içerisine 40 yıldır sinsice paşa kisvesi altında örgütlenen hainlerin millete kurşun sıktığını ve bu milletin darbeye, darbe ile karşılık vererek bir kez daha tarih yazdığını söyledi.

Ustaoğlu, "Maalesef 40 yıl içimize sinmiş, çok sinsice örgütlenmiş ve 15 Temmuz akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri kisvesi, oradaki askerlerimizin paşa kisvesi adı altında maalesef örgütlenmiş. O gece bu milletin üzerine kendi vergilerimizle aldığımız tankları ve yine kendi vergilerimiz ve satın aldığımız uçaklarımızla, bu milletin üzerine bomba yağdırarak, maalesef çok acı bir geceyi bize yaşattılar. Ama bu millet tarihin her döneminde, bin yıldır bu toprakları, bu Anadolu coğrafyasını vatan bilen, 700 milyona yakın şehit veren bu millet, bu gece yine tarih yazdı.  Tankların önüne siper durup, uçakların altında gözünü kırpmadan bombalara karşı siper durarak darbeye, darbe ile karşılık vererek yeniden tarih yazdı. Allah onlardan razı olsun. Allah şehitlerin mekanını cennet etsin, geride kalanlara Rabbim sağlık ve sıhhat versin." dedi.

"15 Temmuz'da yaşanan acılar kenetlenmemize vesile oldu"

Yaşanan acının halkı kenetlenmesine vesile olduğuna dikkat çeken Ustaoğlu,  şunları söyledi: "Ama bu yaşamış olduğumuz acı, yaşamış olduğumuz bu ihanet, Allah'a şükürler olsun bizi öyle bir kenetlendi ki 100 yıl öncesinde yedi düvele karşı nasıl ki bu millet tek vücut olmuşsa, o gece yaşlısı genciyle, kadını erkeğiyle, toplumun her kesimi Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara dökülerek demokrasisine ve Cumhuriyeti'ne sahip çıkarak, bir kez daha tarih yazdı. Tarihin derinliklerinde çok özel bir yeri olan İslam'a en önemli sancaktarlık yapmış, başta Said Nursi hazretleri olmak üzere İdris'i Bitlis'i gibi çok kıymetli şahsiyetleri yetiştirmiş ve Anadolu'nun hatta Balkanların her yerine İslam'ın sancaktarlığını hizmet etmiş çok kıymetli şahsiyetleri kendi bağrımda yetiştiren Bitlis, o gece bayraklarını alarak sel gibi sokaklara döküldü."

Son olarak bu coğrafyanın böylesi bir ihaneti görmediğinin altını çizen Ustaoğlu, "Bugün burada yine birlik ve beraberlik içindeysek, bugün ezanlarımız susmamışsa, bayraklarımız göklerde dalgalanıyorsa, işte o gün tankların önünde gözlerini kırpmadan siper olan vatandaşlarımız sayesindedir. Gençlerimiz sayesinde oldu. İnşallah Rabbim bir kez daha böyle bir ihaneti bize yaşatmasın. Evet, bu ülke birçok ihaneti gördü. Bu coğrafyada birçok devlet kuruldu ve devlet yıkıldı.  Zaman zaman böyle ihanetler ve isyanlarla belki karşı karşıya kaldı ama tarihin hiçbir döneminde zannetmiyorum böyle bir ihanete maruz kalmadı. Yani kendi silahını kendi halkına doğrultan, kendi uçağıyla kendi halkını bombalayan böyle bir hain, böyle bir ihaneti de yaşamadı." diye konuştu.

Daha sonra Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi dekanı İsa Yüceer ve Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Törehan Serdar birer konuşma yaptılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.