Said Nursi'yi ölüme götüren Ramazandaki yolculuk

Said Nursi'yi ölüme götüren Ramazandaki yolculuk

Zübeyir dedi ki: “Ağabey, Üstad’a bir daha tekrar edelim." "Çok iyi olur” dedim

Risale Haber-Haber Merkezi

Tâhirî Mutlu Ağabey, Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleriyle beraber kıldığı son teravih namazından sonra yaşananları Ağabeyler Anlatıyor kitaplarının yazarı Ömer Özcan'a anlatmıştı:

(1960 yılının Ramazan ayı) Üstad hastalandı, sonra Emirdağ’a gitti. Tekrar Isparta’ya gelmek istiyor. Bize, “Hz. Üstad hareket etti, hasta, çok hasta!” diye telefonla haber verdiler. Üstad akşama yakın Isparta’ya geldi. Çok hasta… Ama Zübeyir’le beraber ikimiz koltuklarına girdik, yavaş yavaş çıkardık, yatağına yatırdık. Yorganı örtüyoruz, hemen açıyor Üstad. Biz örtüyoruz, o açıyor… Kardeşler gece nöbet beklediler; Zübeyir, Hüsnü, Bayram, Sungur… Sabah oldu, namaz kıldık; nöbet sırası bize geldi…

ÜSTAD, "URFA'YA GİDECEĞİZ" DEDİ TEKRAR GÖZÜNÜ YUMDU

Biz duruyoruz başında. Üstad Hazretleri uyur vaziyette yatıyor. Bir ara gözünü açtı, “Hüsnü’ye söyle Urfa’ya ziyarete gideceğiz” dedi, tekrar gözünü yumdu. Ben hemen kalktım baktım kardeşler yatıyor. Dedim: “Kardeşler! Üstad Hazretleri Urfa’ya ziyarete gideceğiz diyor.”

Emirdağ’ından gelirken arabanın lâstiği patlamış, yedeği takmışlar. Hüsnü: “Otomobilin biraz tamire ihtiyacı var” dedi. Ben gittim söyledim Üstad’a. “Başka otomobile bakılsın” dedi. Vakit yok durmuyor, tamirine müsaade yok... Vakit yok yani... Tekrar geldim ben yine, “Kardeşler! Üstad’ımız başka otomobile bakılsın diyor” dedim. Öyle deyince hepsi birden hooop seferber vaziyeti aldılar. Hemen patlak tekeri düzelttiler. Biz de bir yandan Üstadın eşyalarını taşıyoruz.

Üstad otomobile binince o ayaklarını salladığı boşluk var ya, orayı doldurduk ki, Hazret-i Üstad yatak olarak buraya yatsın diye. Kardeşler hazırlandılar… Otomobil hazır… Üstad Hazretlerini kaldırdık giydirdik, yine koltuklarından tutuyoruz. Zübeyir dedi ki: “Ağabey, Üstad’a bir daha tekrar edelim, Üstad’ın ateşi var... ” “Çok iyi olur” dedim. “Üstad’ım, Urfa’ya ziyarete gidiyoruz” dedi Zübeyir. “Evet” demeye vakti yok Üstadın, bu derece hasta. Kafasını salladı, “evet” demek istediğini anladık. Yavaş yavaş indirdik. Otomobilin kapısına oturttuk iki koltuklarından tuttum, kardeşler ayaklarından tuttular, hazırladığımız yere çektik, yatırdık, elhamdülillah onu. Kardeşler de bindiler.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum