Said Nursi'yi balık sancısından kurtaran para

Said Nursi'yi balık sancısından kurtaran para

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri hayatı boyunca kimseden minnet almadan

İbrahim Mert'in haberi:
RİSALEHABER-ÖZEL

Bediüzzaman Said Nursi karşılıksız en küçük bir hediye bile almıyordu. Yakın çevresinden gelen ikramlar karşılıksız kalsa, vücudunda sıkıntılara sebep oluyordu. 

Konu ile ilgili Barla Lahikasında dikkat çekici bir anekdot yer alıyor. Bekir, Re’fet, Hüsrev, Rüşdü imzasıyla yayınlanan "Ehl-i dünyanın Üstâdımız hakkındaki vehimleri"ne verilen cevap şöyle:

"Hem daimî hizmetinde olan bir arkadaş Rüşdü Efendi, üç okkası beş kuruşa satılan ufak balıklardan güzelce kızartılmış üç tane getirmişti. Bunları Üstadımıza yedirmek için ısrar etti. Hem Rüşdü Efendinin hatırını kırmamak, hem de balıkları sevdiği için yedi. O balık yüzünden beş saat mütemadiyen sancı çekti. Bu sancı başladıktan üç saat sonra, Rüşdü Efendiye dedi ki: “Hüsrev’deki paramdan balığın fiyatını al; sancı devam ediyor” dediği halde balıkların fiyatını almadığı için, iki saat daha devam ediyor. En nihayet dedi ki: “Aman parayı al, beni bu sancının verdiği azaptan kurtar.” Rüşdü Efendi balığın fiyatını aldığı dakika, sancı birden bire kesildi. Biz Üstadımızın halinden, vaziyetinden, bu acip hali aynen gördük. İşte Üstadımız hakkında “Neyle yaşıyor?” diyenler, hatâlarını tashih etsinler."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.