Said Nursi'ye şapka giydirmek isteyen valinin adı yine siliniyor

Said Nursi'ye şapka giydirmek isteyen valinin adı yine siliniyor

Ankara Büyüşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna: Zaten o isim vatandaşlarımızı rahatsız etmekteydi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı'nın ismini başkentte yaşatacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın talimatı ile ABD Büyükelçiliği'nin de bulunduğu Çankaya'daki Nevzat Tandoğan Caddesi'nin ismi "Zeytin Dalı" olarak değiştirilecek. Başkan Tuna tarafından imzalanan önerge yazısı Büyükşehir Meclisi'ne sunulacak. Kararın Meclis'ten geçmesinin ardından cadde Zeytin Dalı adını alacak.

SAİD NURSİ'YE ZORLA ŞAPKA GİYDİRMEYE ÇALIŞTI

Daha önce ismi başkentin en önemli meydanından da silinen Nevzat Tandoğan, tek parti döneminin baskıcı valisi olarak biliniyor. 1929 yılında Ankara Valiliği'ne atanan ve aynı zamanda Ankara Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Nevzat Tandoğan, 18 yıl boyunca bu görevde kaldı. Valilik yaptığı dönemde başkentte toplumun farklı kesimleri üzerinde baskı kuran Tandoğan ile ilgili en akılda kalan olay sürgündeki Said Nursi'ye zorla şapka giydirmeye çalışması olarak biliniyor. 

İNTİHAR ETTİ

Adı bir cinayet soruşturmasına da karışan Tandoğan, beylik tabancası ile intihar ederek hayatına son verdi. Kılık ve kıyafetleri nedeniyle Anadolu'dan gelenleri Ankara'ya almaması ile de bilinen Vali Nevzat Tandoğan'ın vatandaşa,"Öküz Anadolulu" diye hitap ettiği de ifade ediliyor.

BAŞKAN TUNA: TANDOĞAN İSMİ VATANDAŞLARIMIZI RAHATSIZ EDİYORDU

Sabah Ankara'ya konuşan Ankara Büyüşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Milletimizin ve devletimizin bekası için son derece önemli olan Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlerimizin anısını yaşatmak için böyle bir karar aldık. Zaten Nevzat Tandoğan ismi de vatandaşlarımızı rahatsız etmekteydi. Zeytin Dalı isminin buraya uygun olacağını düşündük" ifadelerini kullandı. Sabah

ANKARA'NIN EN BÜYÜK MEYDANLARINDAN DA SİLİNMİŞTİ

Nevzat Tandoğan'ın ismi daha önce de meydanlardan silinmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 2015 yılında Tandoğan Meydanı'nın adını "Anadolu Meydanı" olarak değiştirmişti.

174462-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum