Said Nursi'ye saldıran Cazim Gürbüz'e cevap sinekten: Bu koca kafalı...

Said Nursi'ye saldıran Cazim Gürbüz'e cevap sinekten: Bu koca kafalı...

O kadar ırkçı ki sineğe bile kinli!

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Milliyetçi Yeniçağ gazetesinin "Said Nursi ve Nurcularla ilgili yalan-yanlış yazan" yorumcusu Cazim Gürbüz, bu sefer de Sinek Risalesi'ne kafayı taktı.

Said Nursi'nin şefkat ve hayvan sevgisi ile bilinenin aksine sineklere dokunulmaması gerektiğine dair risalesini diline dolayan Gürbüz, sineklerin "iğrenç, küçük pis ayakları" olduğunu söyledi.

İçindeki kin ve nefreti Cenab-ı Hakkın mahluku sineklere karşı da boşaltan Gürbüz, ne kadar zararlı olduklarını anlatmaya çalıştı.

Said Efendi öyle diyooo

Ahmet Cemil Çökren isimli yazarın Risale-i Nur'dan 28. Lem'a'daki sinek bahsine dair yazısından alıntı yapan Gürbüz, "Breh! Breh! Breh!.. Ne mübarek mahluklarmış atalarımızın "pisliği sever" dediği şu sinekler?.. Said Efendi öyle diyooo…" şeklinde karşılık verdi.

Gürbüz, Penn State Üniversitesi'nin Eberly Bilim Fakültesi'ndeki araştırmacıların sinekler hakkındaki iddialarına yer verdi.

Sinekler Gürbüz'den şikayetçi olur: Yâ Rab, bu koca kafalı beşer!

Gürbüz'e cevabı Hac Sûresi'nin sinekle ilgili ayetini yorumlayan Said Nursi'nin Sinek Risalesi'nde geçen sinekler versin: "Yâ Rab, bu koca kafalı beşer Seni yalnız bir lisân ile zikrediyor. Bazı da gaflet ediyor. Eğer yalnız kafasından bizleri halk etseydin, binler lisân ile Sana zikredecek bizim gibi mahlûklar olurlardı.”

Sinek Risalesi'nin tamamı için tıklayınız

Yazarımız Zafer Akgül'ün "Said Nursi’nin kuşları sinekler" yazısı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum