Said Nursi'ye hazret demiş vay vay vay!

Said Nursi'ye hazret demiş vay vay vay!

Sözcü yazarı Soner Yalçın'ın mantığına göre o gazete bu nedenle "gericileşiyor"

Risale Haber-Haber Merkezi

Nurculuk üzerinde özel bir ilgisi olan Sözcü ve Odatv yazarı Soner Yalçın, Salih Özcan ağabeyin vefatının ardından bir yazı kaleme aldı. Yazılarında genellikle yanlış bilgi ve kaynakları kullanan Yalçın, Salih Özcan ağabeyle ilgili de benzer tutumu sergiledi.

SABAH'IN "HAZRET" İFADESİNİ KULLANMASINA ŞAŞTI KALDI    

Öncelikle Sabah gazetesinin verdiği vefat haberine değinen Yalçın, gazetenin Bediüzzaman Said Nursi için "Hazretleri" ifadesini kullanmasını "gericileşme" olarak niteledi ve bunu "vay vay vay" şeklinde şaşkınlıkla karşıladı:

"Önceki gün Sabah’ın haberi şuydu: “Vefat eden Bediüzzaman Hazretleri’nin talebelerinden Salih Özcan, Şanlıurfa Halilurrahman Döşeme Camiine defnedilecek…” Bir dönem yazıişleri müdürlüğü yaptığım Sabah, Said Nursi’den “Bediüzzaman Hazretleri” diye bahsediyordu! Vay… Vay.. Vay…"

YOK ARTIK! NEREYE BAĞLADI?

Salih Özcan ağabeyin kim olduğunu anlatacağını yazan Yalçın, girişte de belirttiğimiz gibi yanlış ve çarptıma bilgileri kullandı. Daha ileri giderek "İŞİD" bağlantısı bile uydurdu: "Kim bu Salih Özcan? Kim ki… Eyyübiler tarafından, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yerde 1211 yılında yapılan külliyede toprağa veriliyor? Bu “kutsiyet” Salih Özcan’ın Said Nursi’nin talebesi olmasından mı kaynaklanıyor? Çocuk olmayınız; makalenin başlığına ("IŞİD’iyor musun?") dikkatinizi çekerim!" 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
14 Yorum