Said Nursî’ye göre toplumsal hareketler ve bir arada yaşama

Said Nursî’ye göre toplumsal hareketler ve bir arada yaşama

İstanbul'daki Bediüzzaman paneli yarın yapılacak

Risale-i Nur Enstitüsünce düzenlenen Risale-i Nur Kongresi’nin dokuzuncusu 5-6 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Kongre’nin ilk gününde “Said Nursî’ye göre toplumsal hareketler ve bir arada yaşama” başlığı altında masa çalışmaları düzenlenecek. Çalışma sonrası ortaya konacak deklarasyonlar Haliç Kongre Merkezinde yapılacak bir panelle kamuoyuna duyurulacak.

Risale-i Nur Enstitüsü, ülkemizde ve İslâm toplumlarında bir arada yaşamaya dair problemlere dikkat çekmek, Kur’ân ve sünnete dayalı orijinal çözümler üretmek maksadıyla bir kongre düzenliyor. Her alanda yaşanan çatışmaların bitmesi ve sağduyunun galip gelmesi adına Said Nursî’nin “Biz muhabbet fedaileriyiz, husûmete vaktimiz yoktur” veciz sözünü merkeze alan faaliyet 5 Nisan Cumartesi günü yapılacak masa çalışmaları ile başlayacak. 60 ilim adamının katılacağı “Toplumsal hareketler ve bir arada yaşama prensipleri” konulu IX. Risale-i Nur Kongresi’nin masa çalışmaları FSM Vakıf Üniversitesi’nin Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.
 
5 masa etrafında yapılacak çalışmalarda şu konular ele alınacak:
 
1. Toplumsal hareketler ve müsbet hareket 
2. Farklılıklar ve bir arada yaşama
3. Sosyal bağlar ve bir arada yaşama
4. Güç, otorite ve bir arada yaşama
5. Temel haklar, adalet ve bir arada yaşama

Çalışma sonrası ortaya konacak deklarasyonlar, 6 Nisan Pazar günü Haliç Kongre Merkezinde yapılacak bir panelle kamuoyuna duyurulacak. Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof, Dr. Mustafa Erdoğan, Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Prof. Dr. Ahmet Battal’ın konuşmacı olarak katılacağı kongreyi Av. Kadir Akbaş yönetecek. Saat 14:00’te başlayacak kongreye geniş bir dinleyici kitlesinin yanı sıra, siyaset dünyası ve üniversite çevrelerinden önemli bir katılım bekleniyor.

enstitu.20140405121807.jpg

Yeni Asya

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.