Said Nursi'nin vatan kahramanlığı belgeleri devlet arşivinde

İİKV İcra Kurulu Başkanı ve Isparta Milletvekili Said Yüce, TRT Haber'de 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu'nu değerlendirdi.

Said Nursi'nin ifadeleri Müslümanlar için her zaman rehber niteliğinde olmuştur

TRT Haber spikerinin, "Said Nursi'nin Müslümanların birliğine yönelik ifadeleri Müslümanlar için her zaman rehber niteliğinde olmuştur. Bu gösterici niteliği de nesillerden nesillere aktarılmaya devam ediyor. Sempozyumda da bunu amaçladınız. Neler konuşuldu" sorusu cevaplayan Yüce, sempozyum hakkında özet bilgi verdi.

Dünyanın gündeminde terör, anarşi, güvenlik konularının olduğunu hatırlatan Yüce, bütün insanlığı tehdit eden olaylara karşı sadece siyasi ve askeri tedbirlerin yetmediğini başta manevi tedbirler, o tahribatlara karşı yapılacak tamiratların neler olduğunun Müsbet Hareket başlığı altında sempozyumda ele alındığını söyledi.

Risale-i Nurları da alet etmeye gayret ettiler, devlet sahip çıktı

DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin başta Kur'an-ı Kerim ve Resulullah (asm) olmak üzere bütün mukaddesleri kendi emellerine alet ettiğini hatırlatan Yüce, "Risale-i Nurları da alet etmeye gayret ettiler. Ama çok şükür katılan tebliğciler ve devletimizin sahip çıkması, katılımlar, konuşmalar, gönderilen mesajlarla çok güzel bir atmosfer oluştu. Bediüzzaman'ın dünyanın içinde bulunduğu durumla ilgili güzel bir sözü var. "10 anarşisti idare etmek mi kolaydır 1000 imanlı, ahlaklı insanı idare etmek mi kolaydır. 1000 kişi daha kalabalık ama idaresi kolay." Anarşistleri idare etmek zor. Önemli olan polisi, jandarmayı, kamerayı insanların kalbine yerleştirmektir. O manevi yasakçı onu her türlü kötülükten, şiddetten uzak tutabilecek yegane şey. En köklü çare ve tedbir budur. Sempozyumda bu da konuşuldu" dedi.

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakanın Said Nursi mesajları

Bediüzzaman Said Nursi'nin 110 yıl önce "düşmanımız cehalet, fakirlik ve ihtilaf" dediğini hatırlatan Yüce, aynı problemin bugün de geçerli olduğunu buna karşı din ve fen eğitiminin beraber verilerek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım'ın sempozyuma gönderdiği mesajlarındaki Said Nursi ifadelerine dikkat çekti.

Said Nursi'nin vatan kahramanı olduğunun belgeleri devlet arşivinde

Yüce, sözlerini şöyle tamamldı: "Hem Osmanlı arşivlerinde hem cumhuriyet arşivlerinde Bediüzzaman Said Nursi'nin bir vatan kahramanı olduğunun belgeleri de var. Hatta son zamanlarda sıkıntılı iddialar var. Abdülhamid'e böyle dedi şöyle dedi. Böyle bir şey yok. Bediüzzaman Abdülhamid'e "Halife-i Peygamberi, veli padişah" diyor. Maksatlı, kıskanç ya da bilmeyen insanlar olumsuz şeyler yayıyorlar. Bunların okunup bilinmesinde fayda var."

İzlenme: 8025
VİDEOYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Benzer Videolar