Said Nursi'nin üçüncü isteği de Ayasofya'nın açılması

Said Nursi'nin üçüncü isteği de Ayasofya'nın açılması

Mehmet Fırıncı ağabey Erdoğan'ın imzasını değerlendirdi

Hakkı Akkoç'un haberi:

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı, Risale-i Nur Külliyatı'ndan İşarat'ü-l İ'caz adlı eser Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmasını ve Başbakan Erdoğan'ın eserin üzerinde bir notla birlikte imzalamasını TVNet'te değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın fevkalade bir iftihar duygusuyla gördüğünü söyleyen Fırıncı, "Bir arkadaşımız rica etmişti. Bunu biz müzeye koyacağız. İlk olduğu için duygularınızı yazar mısınız?' dedi. Başbakan da, 'Merhum Üstadımızın arzularının yerine getirilmiş olmasının huzuru içindeyiz. Devamı niyetiyle...' diye yazıp imzaladı"dedi.

Bediüzzaman'ın ikinci istediğini Erdoğan yaptı

Mehmet Fırıncı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bediüzzaman'ın üç istediğinde ikincisini yerine getirdiğini söyledi. Said Nursi'nin birinci istediğinin din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu üniversite olduğunu belirten Fırıncı, ikinci istediğinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eliyle Risale-i Nur'ların basılması ve üçüncü istediğinin de Ayasofya'nın ibadete açılması olduğunu vurguladı.

Neden İşaratül İcaz?

Mehmet Fırıncı, İşaratül İcaz'ın basılmasını da, "İlk İşarat'ü-l İ'caz'ın ilk eser sayılır. Risale-i Nur'un telifinden evvel, Harbi Umumi esnasında Pasinler Cephesinde telif edilmiş. Cephede at üzerinde, gülle yağmurlarının içinde nasıl bir düşünce, nasıl bir tefekkür" şeklinde değerlendirdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum