Said Nursi'nin teklifi kabul edilseydi silahlanma olmayabilirdi

Said Nursi'nin teklifi kabul edilseydi silahlanma olmayabilirdi

Prof. Dr. İbrahim Özdemir: "Bence bir aydının bundan daha iyisini yapacak bir görevi yok."

Risale Haber-Haber Merkezi

Prof. Dr. İbrahim Özdemir, "Sadece bu üniversite projesi gerçekleşebilseydi bugün başta Doğu Anadolu genele baktığımızda bütün Ortadoğu’daki sorunlar belki de yaşanmayacaktı" dedi.

Bediüzzaman Said Nursi için vefatının 57’nci yıl dönümünde Üsküdar Üniversitesi’nde anma programı düzenlendi. 

21. YÜZYILA MI HİTAP ETTİ?

Açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, “Bediüzzaman aslında çağın Mevlanası olacak bir kişi. Bediüzzaman da kendi hayatında anlaşılmamış, şimdi bile yeni yeni anlaşılmaya başlandı. 50’nin üzerinde kitapları yabancı dile çevrildi ve bütün dünyada okunuyor. Şu anda okunması acaba Bediüzzaman’ın 20. Yüzyılı değil de 21. Yüzyıla mı hitap etti diye düşünmek gerekir” dedi.

İmam hatipler Bediüzzaman'ın projesidir

ORTADOĞU'DA SAVAŞLAR OLMAZDI

Toplantıda bir konuşma yapan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Özdemir de "Bediüzzaman'ın üniversite projesi hayata geçseydi belki bugünkü sorunlar yaşanmayacaktı” dedi.

Said Nursi’nin 21 yaşında bir üniversite projesi ile Abdülhamid’e gittiğini ancak aklından şüphe edilerek tımarhaneye gönderildiğini hatırlatan Özdemir, “Buna rağmen bir üniversite projesi ile bunu dile getiriyor, burada öğretilecek dersleri söylüyor. Sadece bu üniversite projesi gerçekleşebilseydi bugün başta Doğu Anadolu genele baktığımızda bütün Ortadoğu’daki sorunlar belki de yaşanmayacaktı. Bütün bunları hiçbir güvenlik politikası olmadan, hiçbir silahlanma olmadan, hiçbir füze almadan sadece bir eğitim modeliyle çözülebileceğini ve bölgede farklılıkların zenginlik olarak kabul eden, farklılıkların birbirini düşman olarak görmediği, kendi dillerini de öğrenebildikleri, kendi kültürlerinin dışlanmadığı bir eğitim modelini sunuyor. Bence bir aydının bundan daha iyisini yapacak bir görevi yok” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.