Said Nursi'nin talebesinden Mehmet Görmez açıklaması

Said Nursi'nin talebesinden Mehmet Görmez açıklaması

Son günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile ilgili tartışmalar gündemde

Risale Haber-Haber Merkezi

Son günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e yapılan saldırılar sosyal medyada büyük tepki topladı. Kutlu Doğum haftası bahanesiyle başlayan saldırılara karşı Mehmet Görmez Hocanın yanında yer alan büyük çoğunluk, saldırıların iyi niyetli olmadığına dikkat çekiyor.

Nur talebelerinin paylaşımları arasında ne dikkat çekeni de Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu ağabeyin daha önce yaptığı açıklama. Hüsnü Bayramoğlu ağabeyin 29 Aralık 2016 tarihinde yaptığı açıklamadaki Diyanet ile ilgili kısım tekrar paylaşılıyor.

Söz konusu açıklama şöyle:

Harici ve dahili bu kadar düşmanın ve ehli dalaletin ve masonların komiteler halinde Alem-i İslam'a saldırdıkları bir hengamede Alem-i İslam'ın Diyanet dairesi ve bir cihette meşihat-ı islamiye gibi belki daha külli vazifesini görmeye namzet Diyanet dairesini elden geldiği kadar muhafaza etmek ve müdafa etmek vazifemiz...

...

Kardeşlerimizden ricamız kudsi hizmeti imaniyeye zarar verecek neşriyat ve beyanattan imtina etmeleri, ehli iman ile daima tesanüd ve muhabbet ile ittihadı islama çalışma gayreti içinde olmalarıdır. Şimdiye kadar Ahmed Hamdi Aksekiler ve Ömer Nasuhi Bilmenler gibi din-i mubin-i İslam’a ihlasla hizmetlerini müşahade ettiğimiz ve onların varisi olan şimdiki Diyanet İşleri Başkanımıza (Prof. Dr. Mehmet Görmez) ve Diyanet dairesine dua ediyor ve etmeye devam edeceğimizi de ifade etmek istiyoruz.

Açıklamanın tamamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.