Said Nursi'nin talebelerinin cemaate düşmanlığı mı var?

Said Nursi'nin talebelerinin cemaate düşmanlığı mı var?

İsa Tatlıcan, Fethullah Gülen'e mektup yazdı

Risale Haber-Haber Merkezi

Milat Gazetesi yazarı İsa Tatlıcan, hizmet hareketine yönelik eleştirilere verilen cevaplara karşı Fathullah Gülen'e bir mektup yazdı.

"Bütün Türkiye cemaati yanlış mı anlıyor hocam?" diye soran Tatlıcan, çeşitli grupların, isimlerin açıklamalarını hatırlattı.

Sözü Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinin yaptığı açıklamaya getiren Tatlıcan şöyle yazdı:
 
"Diyelim ki bu isimler sizi ve hareketinizi anlayamıyor. Peki sizinle ile aynı dini gelenekten gelen ve günümüzde yaşanan kavgada vesayetin değil sivil siyasetin yanında yer alan Bediüzzaman’ın talebeleri Mehmet Fırıncı, Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Salih Özcan, Abdulkadir Badıllı ağabeylerin de Cemaat’e özel bir düşmanlığı mı var?

"Hadi Cemaatin sosyal medyadaki temsilcileri bu ağabeyler için “yaşlı, gündemi takip edemiyor, gelişmelerden haberdar değil, iktidar tarafından kullanılıyor” falan diyerek çamur attı. Peki Nur camiasının entelektüel isimleri olan Ahmet Akgündüz, Ümit Şimşek, Metin Karabaşoğlu, Senai Demirci de “karanlık oyunlar”ın bir parçası mı?

Tatlıcan, yazısını Fethullah Gülen'den şu istek ile bitirdi: "Siz tansiyonu düşürecek, insanların korkularını giderecek, siyasete müdahale iddialarını çürütecek, darbe tehtidini ortadan kaldıracak bir adım atın hocam. İnanın bana siyasetten, medyadan ve sokaktan hemen karşılık bulacaksınız."

Yazının tamamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
22 Yorum