Said Nursi'nin talebeleri neden F.Gülen'le dövüştü?

Said Nursi'nin talebeleri neden F.Gülen'le dövüştü?

AK Partili Selçuk Özdağ: kırılma noktası bu...

AK Parti Manisa Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Bediüzzaman’ın hayatta yaşayan talebeleri varsa bu insanlarla, neden Fetullah Gülen’le dövüştünüz, Fetullah Gülen’le neden yol ayrımına girdiniz, bunları sormamız gerektiğini düşünüyorum veya onları bilenler, hâlâ hayatta olan yazar-çizer takımı varsa bunları dinlememiz gerektiğini" dedi.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen Darbe Girişimi ve örgütün 40 yılını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplantılarına devam ediyor. Toplantıda Komisyon üyelerine yönelik konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Fethullahçı Terör Örgütü’nü çözmek ve darbe girişimine bir daha cesaret edilmemek üzere dur denmesi için 6 sihirli kelimeye ihtiyaç olunduğunu belirterek bazı isimlerin davet edilerek dinlenilmesini istedi.

BEDİÜZZAMAN'IN TALEBELERİ F.GÜLEN'LE NEDEN DÖVÜŞTÜ?

Fethullahçı Terör Örgütü’nü çözmek için Türkiye tarihinde üç kırılma noktasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirten Özdağ, şöyle konuştu:
“Fethullah Gülen bilindiği üzere 1971 yılında Vaizliğe başlıyor. Önce Edirne daha sonra da İzmir’e bir geçiş yaşanıyor. Bu geçişten sonra Bediüzzaman Said Nursi’nin talebeleriyle bir tartışma ve ardından da yol ayrımı yaşanıyor. Öncelikle bu nedenle Bediüzzaman’ın hayatta yaşayan talebeleri varsa bu insanlarla, neden Fetullah Gülen’le dövüştünüz, Fetullah Gülen’le neden yol ayrımına girdiniz, bunları sormamız gerektiğini düşünüyorum veya onları bilenler, hâlâ hayatta olan yazar-çizer takımı varsa bunları dinlememiz gerektiğini. Birinci yol ayrımı burası.

"İkinci yol ayrımı ise 1980 darbesi. Türkiye’de 2 milyon kişinin yargılandığı, 50 kişinin asıldığı, benim de yedi yıl cezaevinde yattığım, yaklaşık bir yıl hücrede yaşadığım, 68 gün işkence gördüğüm bir dönem. Sağıyla soluyla çok değerli insanlar. Türkiye’nin elli yılda yetiştirebileceği aydınıyla sokakta genciyle çok ciddi şekilde heder edildiği dönemde Fethullah Gülen yakalandı. Ben de cezaevindeydim. Fethullah Gülen Isparta’da yakalandığı zaman serbest bırakıldı. Kim bıraktı? İşte burada da bu arşivlere ulaşmamız gerekiyor. Herkes “Özal bıraktı.” Dedi. Özal o zaman müsteşardı. Bir müsteşarın güce yetmezdi. Darbe olmuş, darbenin olduğu yerde Fethullah Gülen’i serbest bırakacak bir müsteşarı düşünmek mümkün değil. Buraya da dönüp bakmamız gerekiyor bunu araştırırken? 1980 darbesinde Fethullah Gülen’i Isparta emniyetinden kim arka kapıdan bıraktı? Bununla ilgili de bir düşünme yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Ardından Fethullah Gülen, bu darbeden sonra bir süre kaçak hayatı yaşadı, saklandı, 163’üncü maddeden kendisi hakkında davalar açıldı, daha sonra ise çok hızlı bir şekilde Türkiye’de bir yandan vaizlikler vermeye başladı. Bir insan konuşuyordu. Ben de Manisa’da 1976 yılında kendisini dinlemiştim. Bu cemaatin bir görünen kısmı vardı, bir de sonradan gördüğümüz veya görenlerin bildikleri kadar görünmeyen kısmı vardı. Görünen kısmı buz dağının görünen kısmı gibiydi, azdı. Orasıyla bir noktada illüzyon yapıyorlardı, bir noktada bizi de etkiliyorlardı.

"1999’da bir kırılma noktası daha Türkiye’de, üçüncü kırılma noktası, Fetullah Gülen’in araştıracağımız. Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye teslimi Amerika Birleşik Devletleri tarafından, ardından da Sayın Ecevit’in söylemiş olduğu gibi “Kim teslim etti bunu? Bunların neden teslim ettiklerini hâlâ anlayabilmiş değilim.” dediği cümle ve ardından Fetullah Gülen’in de Amerika’ya göçü, yolculuğu başladı. Amerika’ya kim götürdü, nasıl gitti? Burayı da araştırmamız gerekiyor, bu da çok önemli kırılma noktalarından bir tanesi.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum