Said Nursi'nin sözünü hatırlatıyoruz: En yüksek seda İslamın olacaktır

Said Nursi'nin sözünü hatırlatıyoruz: En yüksek seda İslamın olacaktır

Şanlıurfa’da Memur-Sen İl binasında bir araya gelen STK’lar Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde Haçli zihniyetine sahip terörislerce işlenen menfur katliamı lanetlemek için basın açıklaması yaptı.

Ruha-Der Başkanı İbrahim Tanrıverdi, "Kardeşlerimizi camide vurdular; Hz. Ömer gibi rükuda, Hz. Osman gibi rahlede, Hz Ali gibi secdede. Kardeşlerimizi secdede vurdular, tıpkı dedeleri gibi kahpece vurdular. Onlar bu saldırılarla Müslümanları öldürerek islamı bitirmek islamın nurunu söndürmek isterler ama bilmezlerki dağ taş İslamdır, yer gök İslamdır, dönen kainat İslamdır” dedi.

Batı’daki İslam düşmanlığının ibadethanelerde masumları katledecek seviyeye kadar yükseldiğini kaydeden Tanrıverdi, “Uzun süredir batıdan dünyaya yayılan islam dinine ve müntesiplerine yönelik nefret söyleminin ve tahammülsüzlüğün geldiği nokta bu gün maalesef islamofobik bir faşizm olarak karşımızdadır. Batıdaki islam düşmanlığı, hiç kimseye zarar vermeyen masum sivil Müslümanları katledecek noktaya varmıştır. Öyle ki bu gözü dönmüş İslam düşmanları ibadethanelerde katliam yapacak ve bunu bütün dünyaya canlı yayın olarak seyrettirecek kadar alçalmıştır. Yeni Zelanda‘daki cami katliamları bu açıdan son derece üzücü ve ibretliktir. Bu katliamlar bize şunu göstermektedir ki; İslam düşmanlarının bütün çabalarına rağmen İslam, insanlığın umudu olma yolunda hedeflerine varmaktadır. Bu yayılmanın önüne geçememenin oluşturduğu korku ve panik hali kafirlerin nefretini dışa vurmalarına neden olmaktadır. Bütün hakaretlere, aşağılamalara ve engellemelere rağmen İslam yeryüzünde kare  kare yayılmaya devam etmekte ve kafirler istemese de gelecek Allah’ın izni ile İslam’ın olacaktır" şeklinde konuştu.

Günümüzde Müslümanların kendi içinde çekişip ümmet olma bilincini kaybetmesinin, İslam düşmanlarını, dünyadaki şer güçlerini ittifak halinde bu tür saldırılar için cesaretlendirdiğine dikkat çeken Tanrıverdi, szölerini şöyle sürdürdü:

"Bu saldırılar Müslümanların,  İslam düşmanlarının oyunlarına gelmeden ümmet olma bilinci ile hareket etmeleri ve bir bedenin azaları gibi yek vücut olmaları gerektiğini bir kez daha bize göstermiştir.

Son olarak Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin şu sözünü hatırlatıyoruz. “Evet, ümitvar olunuz. Şu istikbali inkılabı içinde en yüksek seda İslamın olacaktır.”

Şanlıurfa Olay

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum