Said Nursi'nin sözleri ile PKK'ya tepki

Said Nursi'nin sözleri ile PKK'ya tepki

Tarım eski bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, PKK'ya Said Nursi'nin sözleri ile tepki gösterdi

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi kırsal alandaki Tanışık Mahallesi Dürümlü Mezrası’nda geçtiğimiz Perşembe günü terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu cesetleri parçalanan ve yapılan DNA eşleşmesi sonucu ailelerine teslim edilen 13 cenaze, defnedildi. 

Cenaze namazına İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ile Ebubekir Bal, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Defin işlemlerinin ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Kürtlerin de Türklerin de bu topraklarda yaşayan bütün vatandaşların da meşru demokratik haklarının hepsini hayata geçirme imkanına sahip olduklarını, PKK’nın bunlar meşru yollardan yapılmasın diye bu eylemleri başlattığını söyledi. 
Bediüzzaman'ın sözünü de hatırlatan Eker konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Seyithan Yakar ve diğerleri suçsuzdu bir günahları yoktu. Bu toprakların sahipleri, evlatları, üzerinde yaşayan Türk, Kürt bütün kardeşleri gibi birer insan olarak ama gerçekte insan olarak burada yaşıyorlardı ve masumdular. PKK terör örgütü, onlar gibi binlerce masumu öldürmek üzere bir tuzak hazırladı. 15 ton bombayı bir kamyona yükleyip bu köyden getirip Diyarbakır’a götürüp bir yerde patlatmak istedi. Seyithan Yakar diğer kardeşlerimiz ile birlikte buna engel olmaya çalıştı. PKK terör örgütü bu insanları katletti. PKK terör örgütü en çok Kürtlere zarar verdi, herkese zarar verdi, terör örgütünün zihniyetinde insanlığa düşmanlık vardır. Ölü sevicilik üzerinden bir eylem gerçekleştiriyor. Bu çocuklara iftira edildi, onların eylemi sonucu bu patlamadı, bunu uzaktan patlattılar. Biz bu düşünceyi, zihniyeti lanetliyoruz. 

"Ne Kürt’e ne Türk’e hiç kimseye bir faydası olmayan başkalarına sadece taşeronluk yapan bu karanlık zihniyeti açıkça lanetliyorum. Herkesten de bu tavrı ortaya koymalarını bekliyoruz. Bütün hemşehrilerimi, bütün Kürt kardeşlerimiz ve Türkiye cumhuriyetinin bütün vatandaşları bunu bekliyor. Bugün yüreğimiz yanıyor. Onların makamı ve mekanı Allah’ın izni ile cennettir çünkü bunlar haksız yere katledildiler. Bundan sonra başka masum insanların ölmemesi için hepimiz el birliği ile bu karanlık terör örgütünü menfur davranışlarını ifade etmemiz gerekiyor. Biz zulme karşı zalimlere karşı hep birlikte durmak durumundayız. 

"Ben Seyithan Yakar ve akrabalarını yakından tanıyorum, ben şahidim bunlar temiz, masum, çalışkan, gayretli, bu toprakların öz evlatlarıdır. Burada Bediüzzaman Said Nursi'nin sözünü hatırlatıyorum: Zalimler için yaşasın cehennem. Allah milletimize başka acılar göstermesin.”

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum