Said Nursi’nin soyağacı belgeleri doğru ve geçerli

Said Nursi’nin soyağacı belgeleri doğru ve geçerli

Belgeleri incelediğini ifade eden Badıllı ağabey, konuyla ilgili ikinci bir açıklama gönderdi

Ahmet Bilgi’nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Abdülkadir Badıllı ağabey, Prof. Ahmet Akgündüz’ün açıkladığı soy ağacı belgelerinin sıhhatli olduğunu ve şecerenin geçerli olduğunu söyledi.

Belgeleri incelediğini ifade eden Badıllı ağabey, konuyla ilgili ikinci bir açıklama gönderdi:

Bismihi Sübhanehu

Çok muhterem, pek değerli kardeşim Prof. Dr. Ahmet Akgündüz hocanın dünyaya ilân eylediği muazzez Üstadımızın nesl-i pâkinin şecere-i nuraniyesinin sureti, matbu’ şekli bana da geldi. Baktım, göz gezdirdim, gördüm ki: fevkalade bir maharetle harika bir gayretle, çok büyük bir emekle hazırlanmış bir vesika-i şeceriyedir.

28.12.2012’de Risale Haber’de yayınlanan yazımda verdiğim söze binaen, bu şecere-i nesl-i pâk-i Hazret-i Üstad hakkında mütalaa ve görüşüm şudur:

Bugünden dokuzyüz sene sonrasına uzanan bir şecerede, silsileye giren babalardan bir ikisinin aralarında kesiklik ve kopukluk veya zaman itibariyle bazı rakamlarda sehivlerde vaki’ olmuş olsa şahsi görüşüme göre meseleye bir zarar îras etmiş olmaz. Yani bu mübarek şecere makbuldur. Adı geçen evvelki yazımda arzettiğim tarzda; elde bir padişah, bir sultan ve bir halifenin mühürlemiş olduğu eski bir şecere olmuş olsaydı daha çok makbul olmuş olurdu. Binaenaleyh, bu olmasa dahi şecere geçerlidir.

Elde hiçbir şecere olmamış olsa da, birisi kalksa deseki: “senin Üstadın seyyiddir.” Ben o adamın elini ayağını öperim, ki zaten o, seyyidlerin seyyididir. Mehdilerin sertacıdır. Ama ayn-i zaman o, sâdat-ı kûrdiyyedendir, Saidül-kürdidir. Vesselam.

Soy ağacı tartışmaları için kim, ne dedi? TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Said Nursi Ve Soy Ağacı